HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Budapest Design Material Library


Magyar Divat & Design Ügynökség a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésével közösen hozta létre a Budapest Design Material Libraryt, amely egyedülálló a régióban. Az anyagkönyvtár egybegyűjti és széleskörben elérhetővé teszi a legfrissebb és leginnovatívabb anyagmintákat a világ különböző pontjairól. A könyvtár adatbázisa a New York-i székhelyű Material Connexion franchise részét képezi, mely Európában Magyarországon kívül még Dániában, Olaszországban és Spanyolországban is jelen van. Az anyaggyűjtemény segítségével Magyarország is bekapcsolódhat a nemzetközi innovációs „vérkeringésbe”, valamint elősegítheti országunk régiós központi szerepét a designszférában.

A Budapest Design Material Library nyitva áll az egyetemi hallgatók, a gyártók, a tervezők, kis-és középvállalkozások, nagyvállalatok, valamint K+F üzletágak előtt. A hiánypótló anyagkönyvtár létrejötte számos külföldi utat spórol meg a látogatóknak, hiszen mostantól Budapestről is hozzá tudnak férni a legmodernebb anyagmintákhoz, és itthonról is meríthetnek inspirációt hazai anyaginnovációk elkészítéséhez.

A könyvtár rendszeresen ad otthon különböző iparági eseményeknek, kerekasztal-beszélgetéseknek, workshopoknak és előadásoknak, melyeknek köszönhetően a szakma és az érdeklődők közelebbről is megismerhetik a 300 mintából álló kollekciót.

A fizikai gyűjtemény mellett a helyszínen lehetőség nyílik az online adatbázis megtekintésére, amelyen keresztül a Material Connexion közel 10 000 darabból álló virtuális anyaggyűjteménye is elérhető. Az adatbázison keresztül minden egyes anyagról részletes információt lehet szerezni. A könyvtár célja, hogy az iparági szereplők kiaknázzák a technológia adta lehetőségeket, ezzel előmozdítva a hazai innovációk létrejöttét, amely hosszútávon is hozzájárulhatnak Magyarország innovációs fellendüléséhez.

 

Elérhetőség:

1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.

MOME UP 2. emelet, 214.

bdmateriallibrary@mome.hu

https://mome.hu/hu/budapest-design-material-library