HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Flaar Kft. és Juhos Lehel


A gyártó: Flaar Kft.

A Flaar Kft-t erősített műanyag (kompozit) termékek, és ezek ősmintáinak, szerszámainak tervezésére és gyártására alapítottuk 2006-ban. Fő tevékenysége a mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás, de ma már a gyártás is jelentős tevékenység a cég életében. Két fő üzletáguk van: az ipari munkák és a hajóépítés. Mindkét területen a hangsúly a high-tech (pl. szénszálas) termékeken van. A Flaar nem csak Magyarországon egyedülállóan innovatív, de világszinten is a leginnovatívabb hajótervező és építő cégek közé tartozik.

A tervező: Juhos Lehel

Juhos Lehel 2002-ben nyert felvételt a Soproni Egyetem, Alkalmazott Művészeti Intézetének formatervező szakára, ahol Szentpéteri Tibor, és Tóth Tibor Pál voltak a mesterei. 2008-ban "Aula" közületi székcsalád diplomatervét MAOE díjjal jutalmazták. Meghatározó szakmai gyakorlatot az édesapja által vezetett szekszárdi Forma Symposion nemzetközi bronzöntő művésztelepen és a budapesti Medence Csoportnál szerzett. 2009-ben "Homework" bútorcsalád programjával Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíjban részesült. 2012-ben Lehel Juhos Design néven saját stúdiót alapított, azóta a bútortervezés, termékfejlesztés és ipari formatervezés területén dolgozik. "Y-system" bútorcsaládjával nemzetközi fórumokon is ismerté vált. 2013-ban "Masina" kollekciójával megnyerte a Loft Interior által kiírt, nagyobbítható asztaltervezői pályázatát. A Socowoo márka formatervezőjeként 2016 óta saját termékek fejlesztésén és egyedi projektek megvalósításán dolgozik Néző Jánossal, solid surface anyagokból. Bútoraival rendszeresen szerepel hazai design kiállításokon, "Idom" kültéri bútorcsaládját Londonban és Párizsban is bemutatta. 2019-ben "Kitin" szénszálas hintaszék programjára NKA támogatást nyert. Jó anyag, és gyártástechnológiai ismeretekkel, kitűnő műszaki érzékkel és kiváló 3D CAD tudással rendelkező tervező.

 A termék:

A Flaar Mérnöki Tervező és Szolgáltató Kft. és Juhos Lehel közös munkájának eredménye a HORIZON szénszál erősítésű kompozit asztal. A szénszálak fontos jellemzője, hogy könnyűek, ugyanakkor erősebbek, mint például az acél, így autókarosszéria-elemek, hajótestek, kerekpár- és motorkerékpár-vázak gyártásánál is alkalmazzák.  Az asztal megvalósításával a céljuk a kompozit anyag és különleges technológia adta alternatívákban rejlő lehetőségek maximális kihasználása volt, egy szokatlan arányokkal és jellemzőkkel bíró bútor esetében.

A páros közös munkájáról további részletek itt elérhetőek: https://youtu.be/c-MHpQ4sqxE