HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Kárpitos Partner Group és Hevesi Annabella


A tervező: Hevesi Annabella, IO line and round

Hevesi Annabella, okleveles formatervező művész. A Bella Gáborral közösen alapított I O line and round stúdió ügyvezetője és vezető tervezője. A MOME-n szerezte mesterszakos diplomáját 2020-ban. 2016 óta formatervezőként dolgozik, és 2017-től tértervezést is végez. Első belsőépítészeti munkája hazai (Arthungry) és nemzetközi (A’design award) díjat is nyert, valamint több nemzetközi szakmai kiállításon is bemutatta már bútorterveit. Legutóbb a Magyar Állami Operaház felújításához kapcsolódóan tervezett kortárs egyedi ülőbútor kollekciót, mely az „Opera kollekció” nevet viseli.

A gyártó: Kárpitos Partner Group Bt.

A Kárpitos Partner Group Bt. 2018. februárjában alakult. Tulajdonosa, Jónás Csaba, valamint alkalmazott kárpitosai azonban évtizedes szakmai rutinnal rendelkeznek, és a minőségi kárpitosmunkának elkötelezett szakemberek. A társaság fő profilja az egyedi kárpitozott bútorok gyártása mind lakossági, mind közületi piacra, emellett kárpitozott bútorok és lakberendezési tárgyak javításával is foglalkozik. Számtalan magánlakásban és közforgalmú térben találhatóak magas minőségű termékeik, de kiemelkedő alkotásuk volt 2020-ban a Four Seasons Hotel Gresham Palota lobby terében található egyedi tervezésű kárpitozott pihenőpad.Kereskedelmi forgalomban is találhatóak saját gyártású kárpitozott bútoraik, melyek rendelésre vásárolhatóak meg (kanapé, szófa, sarokgarnitúra).

A termék:

A Kárpitos Partner Group Bt. és Hevesi Annabella nevéhez fűződik a Dedas moduláris ülőbútorcsalád, melynek megalkotását Lantos Ferenc zománcművészete inspirálta. A bútorcsaládot elsősorban közönségforgalmi terek látványos berendezési elemének szánták, így bármely hosszúságban elkészülhetnek, sőt fenntarthatóságuk végett bármikor szétszedhetőek és javíthatóak, így tolva ki a termék életciklusát. A tervezés során a világon egyedülálló kárpitot alkalmaztak, a „bölcsőtől a bölcsőig” elvet követő, strapabíró anyagot, amely elég rugalmas a varrásmentes borításhoz.

A páros közös munkájáról további részletek itt elérhetőek: https://youtu.be/uwJNmBAYQEM