HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Divatipar divízió


Magyarország kiváló földrajzi elhelyezkedése, meghatározó textil- és ruhaipari múltja, kézműves és kulturális háttere, kortárs tervezőinek kreativitása kiváló alapja annak, hogy Budapest a közép-európai régió egyik meghatározó divatközpontjává váljon.

A ruházati ipar egyidős a magyar iparral. Az 1800-as évek végén a hazai divatszalonok a „felülmúlhatatlan párizsi minta” alapján készítették termékeiket. Az Alter & Kiss-t, a Monarchia és a közép-európai régió egyik kulcsfontosságú divatházaként jegyzik, de a magyar divat meghatározó legendája Rotschild Klára és Király Tamás is. Az erős hagyomány mellett az utóbbi tíz évben megjelent az immár globálisan ismert és sikereket elérő hazai márkák új generációja is.

A divatipari divízió munkája során arra törekszik, hogy a jövőben a legkiválóbb, legígéretesebb divatipari márkáknak lehetősége nyíljon sikeres karriert és vállalkozást építeni Magyarországon. Továbbá támogatja a kortárs magyar designereket és a „jövő nagy divattervezőit” a megfelelő szakmai tudás elérésében, a hazai és nemzetközi kereskedelmi lehetőségek kiaknázásában. Célunk a hazai divatipar és a gyártásfejlesztés erősítése, valamint a divat országimázsba való beemelése.