HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Sixay Bt. és Forms Design


A tervező: Horváth Máté, Forms Design

Horváth Máté 2018-ban Csoma Saroltával közösen indította el saját stúdiójukat Forms Design néven. A tervező 2019 tavaszán a Magyar Divat & Design Ügynökség által indított „design START” mentorprogram keretén belül, egy hosszú távú fejlődési lehetőséget biztosító, egyénre szabott képzésben vett részt. Szerepvállalása a koncepció közös kialakításától kezdve a gyártás-előkészítésen keresztül, a projekt menedzselésen át a termék-követésig terjed. Hisz abban, hogy a design adta lehetőségek mindenki számára elérhetőek kell legyenek, termékein keresztül erre ad megoldást.

A gyártó: Sixay Bt.

A Sixay Bt. magas minőségű, hosszú élettartalmú design bútorok tervezésére és előállítására specializálódott, melyekhez kizárólag természetes alapanyagokat használ. Céljuk, hogy megalkossák a jövő klasszikus tömörfa designbútorait, melyek akár generációról generációra öröklődhetnek. A Szikszai László által, 1995-ben létrehozott márka - a Sixay – az egyik legjelentősebb nemzetközi viszonylatban is ismert magyar brsnd. A „sixay furniture” kézműves módszerekkel, nemes faanyagokból készített tömörfa design bútorok tervezésével és gyártásával foglalkozik, melyek kortalan szépsége, kényelme és minősége megdobogtatja a hozzáértők szívét. Magas minőségüket elsősorban az igényes piacon való jelenlét, és néhány rangos design díj is tanúsítja.

A termék: A Sixay Bt. és Horváth Máté kollaborációja az UPP! ergonomikus irodabútor család, amelynek célja egy olyan ökologikus, ergonomikus, barátságos, ember- és természetközeli munkakörnyezet létrehozása, ahol az irodai munka egészségesebb és kellemesebb hangulatban történik. Az irodabútor 100%-ban újrahasznosítható anyagokból készült, mint például a tömörfa, illetve az asztalok burkolata is természetes anyagból készült, továbbá a felületkezelés is fenntartható forrásból származik.

A páros közös munkájáról további részletek itt elérhetők: https://youtu.be/mga1tSXRGsE