HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

ABODI


Az ABODI-t a végső szépség és a gyönyörű darabok kreálása inspirálja. Az ABODI a hagyomány és az innováció kombinációja, a tervezőt erdélyi gyökerei és a klasszikus művészeti inspirálják. Az ABODI stílusát titokzatos, mágikus mitológiai hangulatú, barokk futurizmusként definiálhatjuk, családi legendákból és erdélyi kontextusból merítkezik.

Az ABODI ikonja és lógója a TWIN UNISUS, amely egy misztikus kreatúra, egy Pegazus és egy Egyszarvú mitológiai hibridje. Az Egyszavú kiváltképp különleges és vad lény, nehezen lehet megtalálni, megpillantani vagy megszerezni, és a mitikus képzelet útján képes kommunikálni a transzcendentális erőkkel. A Pegasus egy isteni erdetű szárnyas ló, a görög istenekhez leszármazottja. Az ABODI Twin Unisus Egyszarvú és Pegasus is egyben, egyesítve a legkülönlegesebb szépséget és a legnagyobb erőt.

Mindegyik kollekció egy új fejezet a TWIN UNISUS Birodalomban, ahol az ABODI Univerzum polgárai mindannyian részeivé válhatnak a mágikus történeteknek. Az ABODI-val azzá válhat, akivé csak akar, lehet űrhajós, időutazó, a legjobb partyk csillogó vendége, teleportációs szakértő, álmodozó, galaktikus szépség, mitológiai lény, földönkívüli, művészetek kifinomult élvezője, mozicsillag, popsztár vagy csak egy neo-romantikus kalandor, aki a tökéletes szépséget keresi.

Az ABODI egyedülálló kreativitása, kortárs stílusa és kreatív evolúciója révén hamar elismertséget szerzett. Olyan hírességek, mint Cate Blanchett, Emma Roberts, Lady Gaga, Kylie Jenner, Normani, Taylor Swift, Rita Ora, Jena Malone, Jasmine Tookes, Olivia Munn, Tyra Banks, Fergie, Sita Abellan, Hannah Stocking, Kali Uchis, Kesha, Gabrielle Union-Wade, Janelle Monae, Macy Gray, Kacey Musgraves stb. tündököltek darabjaiban. ABODI olyan magazinokban szerepel, mint a Vogue Italia, Vogue.com, Vogue UK, Vogue China, Vogue Arabia, Vogue Netherlands, Numero, Harpers Bazaar, L’Officiel.

Díjak

2019: Milan Fashion Week, Fashion Hub: selected for own presentation by Camera della Moda
2018: Camera Italiana Buyer Moda & Pitti Immagine Award, Salon de Excellence, Firezne
2018: Big See Fashion Design Award
2018: Instyle Magazine Award
2018: Hungarian Fashion Awards, Designer of the year (Budapest, Hungary)
2017: Instyle Awards, Legjobb divatpillanat Coco Königgel
2015: San Pellegrino-Vogue Italy finalista
2014: Future of Fashion (Who‘s Next Paris & NJAL)
2014: Vogue Fashion Dubai Experience Award kiállítás Dubaiban a Vogue Italiaval
2014: Glamour Women of the year, Best Designer Award (Budapest, Hungary)
2013: Hungarian Fashion Awards különdíj (Budapest, Hungary)
2013: Young Vision Awards (Muuse x Vogue Talents) finalista
2012: Domus Academy/Vogue Talents “Special mention” award és ösztöndíj az MA kurzusra (Milano, Italy)
2012: Glamour Women of the Year, Best Designer Award (Budapest, Hungary)
2011 and 2012: Independent Handbag Designer Awards finalist a legjobb design kategóriában (New York),
2010: Hungarian Fashion Awards, Designer of the year (Budapest, Hungary)
2010: Design am Rhein divattervező verseny, első díj (Düsseldorf, Germany)
2010: Glamour Women of the year Best Designer Award jelölés (Budapest, Hungary)

A márka tudatosan képviseli az etikus és fenntartható szempontokat, nem használ valódi prémet, sem egzotikus bőröket, kizárt az ellenőrizetlen eredetű anyagok felhasználása, valamint a fenntartható alapanyagokra és megoldásokra koncentrál. Az ABODI nyomott anyagai, hímzései és applikációi egyedi, saját fejesztések.

A tervezőről: Erdélyben született és Budapesten nőtt fel, művészcsalád tagjaként. Gyerekkora óta érdekelte a divat, és nagyapja és szülei műtermében rajzolt. A francia Mod’art Művészeti és Divatakadémián végzett, majd a milánói Domus Akademy-n mesterképzésen szerzett Divat MA diplomát 2013-ban. A családtagjaiból, barátaiból, az erdélyi kulturális örökségből, filmekből, utazásokból, különös tekintettel az olasz kultúrára, a popkultúrából és az irodalomból merít inspirációkat.