HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Árkossy Bútor és Forms Design


JEAN szobainas

A fejlesztésre kerülő bútor az előszobák, illetve a hálószobák problémáinak megoldására fókuszál. A piacon elérhető gardrób megoldások sokszor aránytalanul masszívak, zártak, funkciójuk korlátozott, bővítés pedig általában nem lehetséges. Ezt megoldva a JEAN inas nyitott tárolást tesz lehetővé, a mozgatható karokkal szinte bármilyen térbe beilleszthető.

A gyártó: Árkossy Bútor Kft.

Az Árkossy Bútor Kft. magyar családi vállalkozás Herenden. A cég tevékenysége megrendelésre készülő egyedi és széria bútorok gyártása. A csapat jelenleg 83 főből áll, ahol megtalálhatóak magas színvonalú tudással rendelkező faipari mérnökök, technikusok, asztalos- és faipari szakmunkások. A vállalkozás 6500 m2 korszerű üzemcsarnok komplexummal rendelkezik székhelyén, melyben a legújabb technológiákat a hagyományos szaktudással egészítik ki. Budapesten is iroda- és bemutatóteremmel várja meglévő és leendő ügyfeleit. Az Árkossy Bútor számára fontos a vevői elégedettség: legyen szó több száz szobás szállodáról, vagy családi ház, étterem, iroda berendezéséről.

A tervező: Horváth Máté, Forms Design

Horváth Máté 2018-ban Csoma Saroltával közösen indította el saját stúdiójukat Forms Design néven. A tervező 2019 tavaszán a Magyar Divat & Design Ügynökség által indított „design START” mentorprogram keretén belül, egy hosszú távú fejlődési lehetőséget biztosító, egyénre szabott képzésben vett részt. Szerepvállalása a koncepció közös kialakításától kezdve a gyártás-előkészítésen keresztül, a projekt menedzselésen át a termék-követésig terjed. Hisz abban, hogy a design adta lehetőségek mindenki számára elérhetőek kell legyenek, termékein keresztül erre ad megoldást.