HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Belépett a designágazat európai szakmai szervezetébe a Magyar Divat & Design Ügynökség


A Magyar Divat & Design Ügynökség hivatalosan tagja lett a design ágazat európai szakmai szervezetének, a BEDA-nak– az új tagokat a BEDA éves közgyűlésén jelentették be ünnepélyesen május 17-én. Az európai országok designszervezetei közül idén csatlakozott még a szervezethez Latvian Design Centre, (Litvánia) Estonian Design Centre (Észtország), House of Design Management and Innovation (Szlovénia), Gdynia Design Centre (Lengyelország) és a Lille-Design (Franciaország).

Mintegy 25 tagország 50 szakintézménye szerepel a brüsszeli székhelyű, 1969-ben alapított szervezet tagjai között, amelynek célja a design szakmai intézményei, társadalmi szervezetei, innovációs központjai, oktatási intézményei közötti összeköttetés kiépítése, valamint a szakmai érdekek képviselete az Európai Unió intézményrendszerében.

 „Óriási megtiszteltetés a magyar divat és design számára, hogy egy ilyen nívós és nagy múltú szakmai szervezet tagja lehet. A BEDA-nak hatalmas szerepe van abban, hogy a politikai döntéshozók egyre inkább fontosnak tartják a designt, a formatervezést annak érdekében, hogy az európai ipar még versenyképesebb legyen. Több szempontból is követendő példának tartjuk a szervezet munkásságát, és sokat tanulhatunk a BEDA eddigi szakmai tevékenységéből, így különösen fontos számunkra a tagság” – fogalmazott Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezetője.