HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Budapest Fashion & Tech Summit 2021


A Magyar Divat & Design Ügynökség  negyedik alkalommal valósítja meg a Budapest Fashion & Tech Summit nemzetközi szaktekintélyeket megszólaltató divatipari konferenciát december 1-2. között. A 2021-es rendezvény a fenntarthatóság, a tudásmegosztás, a kulturális örökség, valamint az e-kereskedelem és a megváltozott fogyasztói szokások szemszögéből közelíti meg és mutatja be a divatipar jövőjét.

A Magyar Divat & Design Ügynökség a 2020-as nagy sikerű digitális rendezvénye után 2021. december 1-2. között ismét online térben rendezi meg a Budapest Fashion & Tech Summit konferenciát. A kétnapos esemény programjai a BFTS hivatalos Facebook oldalán lesznek követhetők, ahol a hazai és nemzetközi előadók videós bejelentkezések keretében fejtik ki szakmai véleményeiket különböző témákban, mint a fenntarthatóság, az e-kereskedelem, az oktatás, a technológiai fejlődés vagy a „fashion business” területe.

A rendezvény célja egy olyan platform létrehozása, amely a divatipar szemszögéből reflektál a COVID-19 okozta globális kihívásokra és az elkövetkező évek legfontosabb kérdéseire, mint a környezetvédelem, a fenntarthatóság vagy az innováció. Az MDDÜ integratív szervezetként a szakmai fórum megvalósításával egy nemzetközi párbeszédet kezdeményez a régió divatipari intézményeivel, elismert nemzetközi szakértők bevonásával. A kétnapos rendezvény egyik főcélja, hogy elősegítse a környező országokkal való közös gondolkodást, és lehetővé tegye a hatékony információcserét. A Budapest Fashion & Tech Summit előadásai és programjai ingyenesen meghallgathatók a nagyközönség és a szakmabeliek számára.

A Budapest Fashion & Tech Summit idei kiadásában kiemelt szerephez jutnak a V4-es országok divatipari szereplői – mint ismeretes, Magyarország június 30-tól átvette a V4 soros elnökségi tisztséget Lengyelországtól. A rendezvény ezért kiemelt figyelmet szentel a környező országok programba való becsatornázására azzal a céllal, hogy a régiós divatipari szereplők, a tervezőktől a nagyvállalatokon át a szakmai sajtóig, az esemény kerekasztal-beszélgetései, körkapcsolása és prezentációi által lehetőséget kapjanak a bemutatkozásra és a kapcsolatépítésre. Mindez azt is elősegíti, hogy a régió és a V4 országok szakmai szereplőinek jelenléte az eddiginél erőteljesebb legyen a nemzetközi színtéren.

A BFTS a nemzetközi és regionális szakértők összekötésével hoz létre egy szakmai párbeszédet a közép-európai régió divat iránt érdeklődő közönsége számára, akik fogékonyak az innovatív ötletekre és akiknek fontos a fenntarthatóság. A rendezvény kiváló alkalmat ad arra, hogy szakmai tanácsokkal és egyéb eszközökkel támogassák egymást a piac szereplői. A BFTS hosszútávú célja, hogy a regionális összefogásnak köszönhetően Budapest, mint régiós divatközpont felkerüljön a nemzetközi divattémájú konferenciák világtérképére.

 

BFTS Facebook

BFTS Facebook esemény

BFTS Instagram