HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Fenntartható túrával csatlakozott az ügynökség az MTÜ önkéntes napjához


A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) is csatlakozott a Magyar Turisztikai Ügynökség első, munkavállalók körében meghirdetett önkéntes napjához, ami a Turizmus Világnapja alkalmából került megrendezésre szeptember 27-én.

 

Mivel az MDDÜ egyik fő célkitűzése, hogy Budapest is felkerüljön a fenntartható divatvárosok palettájára, és szemléletváltó szerepet töltsön be a régió fenntarthatóbbá tételében, ezért a programok összeállítása során az ezekhez köthető legfontosabb szempontokat vették figyelembe.  Fontos volt, hogy olyan kreatív helyszíneket és innovatív munkakörülményeket ismerjenek meg a látogatók, ahol hisznek a fenntartható termékek és szolgáltatások támogatásában, a környezetszennyezés minimalizálásában, a környezetbarát csomagolásban, a helyi termékek vásárlásában, a helyi szervezetekkel való együttműködésben és a természeti erőforrások felelős használatában.

 

A programban két fővárosi szakiskola, a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium, illetve a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Modell Divatiskola, Iparművészeti, Ruha – és Bőripari Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai vettek részt. A négy helyszínből álló ismertető túra első két állomása, a Printa és a Pinkponiló a hazai divat és a fenntarthatóság, míg az utolsó két helyszín a Palmetta, illetve a Hello Wood Technika’ Faműhelye a kortárs magyar design, valamint a közösségi barkácsolás témáit járta körül.