HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Flaar Kft. és Juhos Lehel


HORIZON szénszál erősítésű kompozit asztal

A karbon-ként ismert szénszálas epoxi gyantának különleges jellemzői vannak: szilárdsága meghaladja az acélét, sűrűsége viszont csak negyede annak. A szálak irányíthatók, lehetővé téve, hogy csak bizonyos irányokba erősítsünk vagy merevítsünk egy terméket. Ezen jellemzők tudatos kihasználásával lehetővé válik olyan szerkezetek megalkotása, amelyek hagyományos szerkezeti anyagokból eddig elképzelhetetlenek voltak.

A Flaar Mérnöki Tervező és Szolgáltató Kft. és a Lehel Juhos Design közreműködése arra törekszik , hogy a szénszál ne csak a dekoratív struktúrája vagy egzotikus hangzása miatt kerüljön felhasználásra. Céljuk az anyagban és a technológiában rejlő lehetőségek maximális kiaknázása egy szokatlan arányokkal és jellemzőkkel bíró asztal esetében.

A gyártó: Flaar Mérnöki Tervező és Szolgáltató Kft.

A Flaar Kft-t kompozit (erősített műanyag) termékek tervezésére és gyártására alapították 2006-ban. Fő termékeik a vitorlás és motoros hajók, ám az ipar több szegmensében jelen vannak termékeikkel, az orvostechnikai műszerektől a járműiparig. A hangsúlyt a high-tech, szénszálas termékekre helyezték. A Flaar nem csak Magyarországon egyedülállóan innovatív, de világszinten is annak számít. Ennek bizonyítéka, hogy a Flaar M37-es hajójukat – mindeddig egyetlen magyar hajóként – jelölték az Év Európai Yachtja díjra. Versenyeredményeink is kiemelkedőek: számos első díj köthető a hajóikhoz, nemzetközi megmérettetéseken is.

A tervező: Juhos Lehel

Juhos Lehel a Soproni Egyetemen végzett. "Aula" közületi székcsalád diplomatervét MAOE díjjal jutalmazták. "Homework" bútorcsalád programjával Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíjban részesült. 2012-ben saját stúdiót alapított, azóta a bútortervezés, termékfejlesztés és ipari formatervezés területén dolgozik. "Masina" kollekciójával megnyerte a Loft Interior által kiírt pályázatot. A Socowoo márka formatervezőjeként 2016 óta saját termékek fejlesztésén és egyedi projektek megvalósításán dolgozik. Bútoraival rendszeresen szerepel hazai kiállításokon, "Idom" kültéri bútorcsaládját Londonban és Párizsban is bemutatta.