HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Folytatódik a nemzetközi divat mentorprogram


A Magyar Divat & Design Ügynökség 2018. augusztusában, egy három éves stratégiai megállapodást kötött a Camera Nazionale della Moda Italianaval (CNMI), melynek keretében elindult a divat mentorprogram a kiválasztott márkák számára.

Idén májusban ismét Milánóba látogattak a tervezők, hogy néhány nap alatt olasz szakemberektől kapjanak hasznos tanácsokat a további szakmai fejlődéshez.

Az első napon az üzletfejlesztéshez elengedhetetlen információkat hallgathattak meg a nemzetközi szinten is elismert szakemberektől, valamint többet megtudhattak arról, hogyan kerülhetnek be egy showroomba és mit kell figyelembe venniük annak kiválasztás során.

A második nap folyamán a legjobbaktól tanulhattak arról, melyek a legfontosabb szempontok egy webáruház működtetése során. 
A Luisaviaroma munkatársai avatták be őket egy jól működő webáruház világába, illetve abba, hogyan változtatta meg eladásaikat az online értékesítés. Ezután pedig részletesen megismerhették, mire kell kiemelt figyelmet fordítaniuk egy online rendelt termék kiszállítása során nemzetközi szinten, a piac különböző országaira fókuszálva.

A délután folyamán egy milánói showroom vezetőjével beszélgethettek arról, milyen szempontokat vesznek figyelembe ezek az üzletek egy-egy márka kiválasztásakor, majd a Vogue Italia stylistja, Giulio Martinelli mutatta meg nekik a legnagyobb divatházak fejlődését, átalakulását.

Végül a tervezők Pescaraba utaztak, ahol gyárlátogatáson vehettek részt, az olasz mentorok pedig ismertették a program következő lépéseit.