HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

HFDA Academy design DIALOG


A design magyar Oscar-díjasai

Első alkalommal rendezte meg az MDDÜ a HFDA Academy design DIALOG elnevezésű kerekasztal-beszélgetését 2019. június 26-án, szerdán. A design magyar Oscar-díjasai” címmel megtartott eseményen nemzetközileg elismert formatervezők meséltek díjnyertes termékeikről, a díjak pozitív szakmai és gazdasági hatásairól, valamint tervezői hitvallásukról.

Az esemény célja, hogy bemutassa a magyar formatervezői attitűd és eredmények kiemelkedő természetét, illetve a hazai közönség széles körében erősítse és tudatosítsa magyar kreatívjaink világhírű sikereit.

Tornyánszki Éva moderátor (designmenedzser) első körben röviden ismertette a nemzetközi díjak jellegzetességeit (Red Dot Design Award, iF Design Award, A’Design Award), ezt követték a meghívott formatervezők rövid bemutatkozásai: Nagy Richárd Márk (Co&Co Designcommunication), Húnfalvi András és Laufer Ferenc (Flying Objects Design Studio) és Molnár Péter (Maform).

A beszélgetést követően a résztvevők kipróbálhatták a jeles formatervezők tárgyait, többek között a Frend összecsukható talicskát (Flying Objects), a Dry Salt Inhaler só inhalátort (Co&Co Designcommunication), és a Paq Chair Bedet (Maform).

A HFDA Academy design DIALOG következő alkalmának várható időpontja október

Helyszín: HFDA épülete (1126, Budapest, Istenhegyi út 18.)

Állatbarát program