HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

HFDA Academy design Dialog: A díjnyertes design titka


HFDA Academy „design DIALOG” bemutatja: A díjnyertes design titka a gyártó és a tervező szerint

A design szót könnyebb értelmezni, mint magyarra fordítani – köszön vissza viszonylag gyakran a megállapítás a formatervezés kapcsán. Ennél pedig még összetettebb feladat, ha a gyártó és a designer szempontjából is szeretnénk értelmezni a design szerepét, fontosságát, a szép formában rejlő komplex erőt.

• Vajon örök harc tombol a gyártó és a tervező között?
• Mitől lesz a gyártó-formatervező együttműködés sikeres?
• Hogyan lehet meggyőzni egy gyártót, hogy neki designerre van szüksége és mikor érzi azt a gyártó, hogy itt az idő egy jó tervezőt bevonni?
• Milyen nehézségek merülnek fel új termék fejlesztése esetén az anyagkísérletek, a szerszámkészítés, a prototípusokkal való kísérletezés kapcsán?
• Mi a díjnyertes design titka?

Idén első alkalommal várja a Magyar Divat & Design Ügynökség a HFDA Academy design DIALOG eseményére a design iránt érdeklődőket. A kerekasztal-beszélgetés során olyan kiemelkedő hazai és külföldi együttműködések szereplői mesélnek őszintén a gyártó-designer kapcsolatról, akiknek összehangolt munkájukból díjnyertes termékek születtek. Több Magyar Formatervezési Díjjal jutalmazott 2019-es nyertest is meghívtunk tervezői és gyártói oldalról is.

A gyártó és tervező kettősének mindennapjaiba, a termékfejlesztés kulisszáiba nehéz belelátni. Pedig megannyi sikeres magyar példa mutatja, hogy a gyümölcsöző kapcsolat egyáltalán nem lehetetlen. Az esemény keretében a szereplők az elvárásokat, nézőpontokat és jó működési modelleket ismertetik, ezentúl az operatív megvalósítás útvesztőire is felhívják a figyelmet. Továbbá a hazai és külföldi együttműködések, valamint a gyártási folyamatok különbözőségeire is rákérdezünk és a bérgyártás lehetősége is szóba kerül.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

Sütő Erika és Golovics Ferenc I Hollóházi Porcelángyár, Minerva készletének designer tervezőpárosa
Vági Oszkár I Hollóházi Porcelángyár, művészeti igazgató
Varró Zoltán| designer
Hargitai Éva | Multifelt Factory, ügyvezető igazgató

Moderátor: Hoffmann Petra, designteoretikus, a stilblog alapítója

Az esemény ingyenes, a részvétel a limitált férőhelyek miatt e-mailes, visszaigazolt regisztrációhoz kötött, kérjük az design@hfda.hu email címen jelezze részvételi szándékát! Az alábbi linken elérhető Adatkezelési Tájékoztató megismerése után a Tájékoztató elfogadásával, regisztrációs e-mail elküldésével, a regisztráció tényével Ön kellő megfontolás után önkéntesen hozzájárul ahhoz, hogy az Adatkezelő az Ön által megadott személyes adatait a hozzájárulása alapján jelen Tájékoztatóban meghatározott célból és ideig nyilvántartsa, kezelje.
https://mtu.gov.hu/documents/prod/Adatvedelmi-tajekoztato---A-dijnyertes-design-2020.02.05.pdf

Helyszín: HFDA Épülete, Budapest, 1026, Istenhegyi út 18.

Időpont: 2020. Feb 5. 18:00-20:00

A programváltozás jogát fenntartjuk!