HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

HFDA Academy design DIALOG bemutatja: Sikerhez vezető fordulópontok


HFDA Academy design DIALOG bemutatja: Sikerhez vezető fordulópontok

 

Idén utolsó alkalommal várja a Magyar Divat & Design Ügynökség a HFDA Academy design DIALOG eseményére a design iránt érdeklődőket. A kerekasztal-beszélgetés során a sikert megelőző buktatók természetét járják körül a meghívott designerek pszichológiai, tervezői és üzleti aspektusból.

 

A széles körű elismerés természetszerűleg elhomályosítja és feledteti a korábbi kudarcok emlékét – pedig a nehézségek, küzdelmek szervesen hozzájárulnak az egyén és a vállalkozás eredményességéhez. Maga a sikerhez vezető folyamat ugyanolyan tanulságos mint az eredmény, ezért is érdekes megismerni a népmesei motívumokhoz hasonló személyes megküzdési módszereket a felmerülő problémák megoldására.

A hiba megítélése szubjektív – számos természettudományos siker kulcsát az eltervezett metódustól való önkénytelen eltérés jelentette, elég csak a penicillin feltalálására gondolni, amit az egyik baktériumtenyészet penészgombával való véletlen fertőzöttsége eredményezett. A kutatói és tervezői attitűd eleme a nyitottság, kíváncsiság, a bátorság az eredeti hipotézistől való eltéréshez, mely új perspektívákat és lehetőségeket hordoz magában. Mi történik viszont az egyén szintjén, ha akadályokba ütközik? Itt is a személyes megítélés hangsúlyos, miszerint az adott pillanatban megélt kudarc eltántorítja-e az egyént a kísérletezési kedvtől, vagy motiválja új utak és eszközök keresésére. A beszélgetés során a véletlen, a rossz döntések, a kockázat és a tudatos, rövid és hosszútávú tervezés törékeny egyensúlyáról lesz szó, személyes életutakon és példákon bemutatva a jelenséget, mely mindenki számára építő jelleggel bírhat, függetlenül attól, hogy karrierje elején vagy csúcsán áll éppen.


A kerekasztal-beszélgetés főbb témakörei:


- Milyen koncepcióval alapították meg designvállalkozásukat?

- A cégtársak miért köteleződtek el egymás mellett és milyen körülmények között?

- Mik voltak fordulópontok a designvállalkozás életében?
- Mik voltak azok a kitörési pontok, melyek mentén fejlődni tudtak?

- Olyan ütemben növekednek-e, ahogy eltervezték?

- Mit terveznek a következő 5 évre?

 

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

 

Hevesi Annabella, Head of Designline and round

Bella Gábor: Head of Productionline and round

Bonta Gáspár: CEO lead designerGASPARBONTA & Partners

Koós Daniella: art directorYOZA

Józsa István: alapítóYOZA

 

Moderátor: Schneider Ákos: egyetemi tanársegéd (MOME) | társfőszerkesztő designisso.com

 

Az esemény ingyenes, a részvétel a limitált férőhelyek miatt e-mailes, visszaigazolt regisztrációhoz kötött, kérjük az design@hfda.hu email címen jelezze részvételi szándékát! Az alábbi linken elérhető Adatkezelési Tájékoztató megismerése után a Tájékoztató elfogadásával, regisztrációs e-mail elküldésével, a regisztráció tényével Ön kellő megfontolás után önkéntesen hozzájárul ahhoz, hogy az Adatkezelő az Ön által megadott személyes adatait a hozzájárulása alapján jelen Tájékoztatóban meghatározott célból és ideig nyilvántartsa, kezelje

https://mtu.gov.hu/documents/prod/Adatkezelesi-tajekoztato_mddu_sikerhez-vezeto-fordulopontok--1211.pdf
Helyszín: HFDA Épülete, Budapest, 1026, Istenhegyi út 18.

A programváltozás jogát fenntartjuk!