HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Interjú Albert Virág építésszel és Pongrácz Farkas formatervezővel, a Blum & Wolf márka alapítóival


Bemutatnák röviden a márkájukat / vállalkozásukat?

Közös márkánk a Blum & Wolf, amelyben különleges világítótestek megálmodásán és megvalósításán dolgozunk. Olyan fény-objekteket tervezünk, amelyeknél a frappáns szerkezeti megoldások adják a végeredmény különlegességét. A tárgyaink szerkesztési elve a folding, vagyis az egyszerű hajtások által létrejövő formaalkotás, amely által minimális anyagfelhasználással, a szerkezeti stabilitást kihasználva különleges tárgyak jönnek létre. Fő célkitűzésünk, hogy a funkció mellett, művészi és vizuális élményt, inspirációt nyújtsanak tárgyaink.

Miért jelentkeztek a design SPEED programba?

A fejlődést és a márkaépítés lehetőségeit kerestük, amikor a mentorprogramba jelentkeztünk, és a design SPEED program lehetőséget ad számunkra, hogy egy következő szintre lépjünk.

Melyik előadás adott az Önök számára a legtöbbet és miért?

Gyurácz Németh Iván (Absolvo Consulting Üzletágvezető) üzleti tervezés előadása és one-to-one-ja! A személyes konzultáció nagyszerűen rávilágított a problémákra és a lehetőségekre a márkaépítés és cégvezetés terén, ráadásul a mi léptékünk és szakterületünk szerint. A megbeszélés azért is különösen hasznos volt, mert specifikusan a mi kérdéseinkre tudtunk fókuszálni.

Fogalmaztak-e meg új célokat, terveket a vállalkozással kapcsolatban a workshop-ok hatására?

Igen, pontokba szedett, határozott listánk van a jövőbeli terveinkről.

Hogyan fogják a kapott tudást, információt beépíteni a saját vállalkozásukba?

Folyamatosan építjük be a rendszerünkbe az új tudást és információt. A nézőpontunk, a fókuszunk és a működési egységek fontossági sorrendje is alakult a szemléletváltással párhuzamosan.

Volt-e olyan téma vagy információ, ami kifejezetten inspirálóan hatott Önökre és miért?

Több téma kifejezetten inspirálóan hatott ránk és tovább gondolkodásra, szakmai fejlődésre adott lehetőséget. A konkurenciaelemzés, a sikerkritériumok, a stratégiaelvek összehasonlítása, a víziónk tiszta megfogalmazása ugyanúgy hatott ránk, mint a követendő példák bemutatása Jacopo Bargellini (Istituto Europeo di Design, Stratégiai Tanácsadó, Üzlet & Innováció) előadásain.

Hogyan készülnek a design SPEED program következő és egyben utolsó szakaszára, a milanói tanulmányútra?

Nyitottan és lelkesedéssel várjuk a design SPEED program utolsó állomását, a milánói tanulmányutat, ahol reményeink szerint jó példákat láthatunk a professzionális designcégek és showroomok látogatása alkalmával, ami inspirálóan fog ránk hatni.

Milyen tervei vannak a program lezárását követően?

A jövőben céljaink és víziónk szem előtt tartása a legfontosabb tervünk, és a programon megfogalmazott »what’s next« lista teljesítése pontról-pontra. Ez most több évre szóló feladatot és hosszú távú, előremutató célokat is jelent számunkra. Nagyszerű kapcsolatok is születtek a design SPEED résztvevőivel, ezt is a program nagy hozadékának tartjuk.