HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Interjú Szentgyörgyi Szandrával a Saintsan alapítójával és tervezőjével


Bemutatná röviden a márkáját / vállalkozását?

A Saintsan márka fényinstallációkat és kis méretű lámpákat tervez és kivitelez a B2B és B2C szegmensnek egyaránt. A cég filozófiája a moduláris rendszer, azaz azonos elemek ismétlődéséből létrejövő kompozíciók köré épül. Ez lehetővé teszi a forma, anyag és fény, valamint a kompozíció variálhatóságát. A Saintsan termékei személyre szabható fény megoldásokat nyújtanak. A moduláris rendszerben való tervezés a fentartható szemléletet helyezi előtérbe.

Miért jelentkezett a design SPEED programba?

Azért jelentkeztem a programba, mert szeretném a vállalkozásomat megerősíteni az online és offline felületeken, valamint szeretnék nyitni nemzetközi színtér irányba is. Ennek az útnak az elindításához nyújt nekem hatalmas segítséget a program.

Melyik előadás adott az Ön számára a legtöbbet és miért?

Az olasz előadótól, Jacopo Bargellinitől (Istituto Europeo di Design, Stratégiai Tanácsadó, Üzlet & Innováció) tanultam a legtöbbet, mert a feladatok és az előadások által tömörebben össze tudom foglalni a márkám bemutatását és látom a fejleszteni kívánt területeket.

Fogalmazott-e meg új célokat, terveket a vállalkozásával kapcsolatban a workshop-ok hatására?

A program során sok nyilvános megjelenésre volt lehetőség, és ezt az aktivitást szeretném megtartani. Az új cél egyben a régi is, de sokkal intenzívebb víziókkal, azaz a vállalkozásom hiányosságainak mielőbbi megvalósítása. A 2023-as évet úgy szeretném elindítani, hogy ezek a pontok elkészültek.

Hogyan fogja a kapott tudást, információt beépíteni a saját vállalkozásába?

A social média felület kezelése, valamint a pénzügyi célok kitűzése és megvalósítása területén tervezek változtatásokat.

Volt-e olyan téma vagy információ, ami kifejezetten inspirálóan hatott Önre és miért?

Alberto Bottalico (Burson Cohn & Wolfe, Stratégiai Vezérigazgató) előadása volt nagyon inspiráló a kiállításokról, azokon való megjelenés lehetőségeinek kielemzéséről.

Hogyan készül a design SPEED program következő és egyben utolsó szakaszára, a milanói tanulmányútra?

Bemutatkozó prezentációval készülök és egy hozzá kapcsolódó beszéddel.

Milyen tervei vannak a program lezárását követően?

Továbbra is szeretnék részese lenni a Magyar Divat & Design Ügynökség inspiráló és mozgalmas programjainak. A mentorprogram által kapott anyag konklúzióját szeretném megvalósítani.