HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Kárpitos Partner Group és Hevesi Annabella


Dedas ülőbútorcsalád

A Dedas moduláris ülőbútor család koncepciója az 1967-71 között működött, Lantos Ferenc által vezetett bonyhádi zománcművészeti alkotótábor előtti tiszteletadás jegyében született. Lantos az egykori DÉDÁSZ székházra tervezett homlokzati fríze a fő inspirációja Annabella bútorának. Annabellát a térben megjelenő grafikus dekorativitás és a funkció, valamint a bútor, mint téri elem és teret képező objektum relációja foglalkoztatta. Kiemelten fontos a tervező számára, hogy minél fenntarthatóbb anyagokat és felületkezelési eljárásokat alkalmazzon a fejlesztés során.

Az egyedi kárpit a JAB Josef Anstoetz KG német kárpitipari gyártóval való együttműködés révén valósul meg.

A gyártó: Kárpitos Partner Group Bt. 

A Kárpitos Partner Group Bt. 2018. februárjában alakult. Tulajdonosa, Jónás Csaba, valamint alkalmazott kárpitosai évtizedes szakmai rutinnal rendelkeznek, és a minőségi kárpitosmunkának elkötelezett szakemberek.

A társaság fő profilja az egyedi kárpitozott bútorok gyártása mind lakossági, mind közületi piacra. Számtalan magánlakásban és közforgalmú térben találhatóak magas minőségű termékeik, de kiemelkedő alkotásuk volt 2020-ban a Four Seasons Hotel Gresham Palota lobby terében található egyedi tervezésű kárpitozott pihenőpad.

A tervező: Hevesi Annabella

Hevesi Annabella, okleveles formatervező művész. A Bella Gáborral közösen alapított I O Line and Round stúdió ügyvezetője és vezető tervezője. A MOME-n szerezte mesterszakos diplomáját 2020-ban. 2016 óta formatervezőként dolgozik, és 2017-től tértervezést is végez. Első belsőépítészeti munkája hazai (Arthungry) és nemzetközi (A’design award) díjat is nyert, valamint több nemzetközi szakmai kiállításon is bemutatta már bútorterveit. Legutóbb a Magyar Állami Operaház felújításához kapcsolódóan tervezett kortárs egyedi ülőbútor kollekciót, mely az „Opera kollekció” nevet viseli.