HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Kiosztották a magyar Divat Oscar-díjait!


Idén már 12. alkalommal került megrendezésre a Fashion Awards Hungary gála, mely 2004 óta támogatja és díjazza a divatipar már ismert és feltörekvő képviselőinek munkáját. A május 19-i eseményen sminkesek, fodrászok, modellek, tervezők és fotósok léptek fel a színpadra, hogy átvegyék az őket megillető szobrocskákat, s mi sem távoztunk üres kézzel!

Tavasszal újra lehetőségünk nyílt megünnepelni a magyar divatszakmát a Fashion Awards Hungary gálán, ahol a magyar divatvilág kiemelkedő képviselőt összesen 12 kategóriában díjazták. Idén pedig nagy örömünkre a Magyar Divat & Design Ügynökség szervezésében megvalósuló Budapest Central European Fashion Week eseményt is a jelöltek közé válogatták az Év Divateseménye kategóriában. A Budapest Central European Fashion Week pedig a közép-európai régió egyik legismertebb divateseménye, mely idén szeptemberben ünnepli 10. évfordulóját!

Az Év Divateseményéért járó díjat a Budapest Central European Fashion Week a Random Shooting Day-el megosztottan nyerte el tegnap este, ami a szakma egyik legkiemelkedőbb eseménye, mely profi sminkesekből, fotósokból, stylistokból és modellekből álló közösség együttműködésének eredménye.

Örömmel láttuk, hogy a Budapest Central European Fashion Week-en bemutató magyar tervezők is kitüntetésben részesültek az este folyamán. Szegedi Kata - a KATASZEGEDI márka tervezője – vitte haza idén az Év Női Divattervezőjének járó díjat, Kerényi Virág az Év Kiegészítőtervezője elismerésben részesült míg az Év Férfi Divattervezője idén Zsigmond Dóra lett.

A Fashion Awards Hungary egy nagyszerű este keretében hozta össze a magyar divatvilág és annak kiegészítő területeinek szakembereit, hogy együtt megünnepelhessük azon tehetségek munkáját, akik egész évben kitartóan dolgoznak azért, hogy növeljék a magyar divat elismertségét!

A díjazottak teljes listája alább tekinthető meg:

 Az év modellje: Rea Milla

Az év fiatal divattervezője: Richard Demeter

Az év divatfodrásza: Laszlo Pasztor Hairstylist

Az év divatsminkese: Magyar Eszter

Az év stylistja: Kiss Márk

Az év divatfotósa: Ajkai Dávid

Az év Női Divattervezője: Szegedi Kata

Az év kiegészítő tervezője: Virag Kerenyi

Az év felfedezettje: NANA

Az év Férfi divattervezője: Zsigmond Dóra

Az év divatbloggere: Bence Csalar

Az Év Divateseménye: BCEFW & Random Shooting Day

A Magyar Divatért díj - életműdíj: Náray Tamás, Sipos Zita, Hajas László

Az est műsorvezetője Somogyi Zoltán volt.