HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Magyar design a Brera Design District-en


A Magyar Divat & Design Ügynökség design divíziója magyar formatervezőket állít ki a Brera Design District elnevezésű nemzetközi prominens eseményen. A 6 napos rendezvény a Milan Design Week alatt kerül megrendezésre, mely Milánót nemzetközi referenciaponttá tette a design területén. A milánói design hét két jelentős programot foglal magában; az alulról kezdeményezett, formatervezői vállalkozások összefogása eredményeként született Fuorisalone eseménysorozatot, melynek egy részét képezi a Brera Design District, valamint a Salone Internazionale del Mobile nemzetközileg legjelentősebb bútorszakvásárt.

A Brera Design District sikerének eleme a turizmus és helymarketing; az üzleti, az állami és a piaci szektor szereplőinek összekapcsolása; valamint a rendezvény a kreatív koncepció megalkotása során figyelembe veszi a történelmi, a művészeti és a kulturális beágyazottságot, hiszen a Brera Design District Milánó óvárosát a kortárs design lüktető és pezsgő központjává alakítja

A design divízió megjelenésének értéke a nemzetközi turisztikai és kereskedelmi láthatóság mellett a szakmai kapcsolatépítés, hiszen az esemény 250.000 szakmai látogatót és érdeklődőt vonz évről évre. A kiállítás létrehozásánál a cél olyan designmunkák kiválasztása volt, melyek a jellemző karakterjegyeiket megtartva, mégis önmagukon túlmutató objektek, a design és a művészet sokrétű összefonódását kifejezve ezzel. Az installáció új perspektívákba helyezi, többletjelentéssel látja el a hétköznapi tárgyakat, melyek nagyvonalú és kreatív elemhasználatukkal, ötletes kialakításukkal méltón járulnak hozzá a magyar design erős és pozitív imázsának kialakításához.

A kiállításon megjelenő márkák és designerek: ADAMLAMP (Juhász Ádám), Andrási Edina, Brinkus Design (Brinkus Kata), Bokor Gyöngyi, CODO (Kodolányi Gábor), Marta Edocs Glass (Edőcs Márta), Hannabi Sofa (Rácz Anikó), Biela Collection (Kerékgyártó András), Knetik Dóra, KOMONKA Textile (Kovács Móni), Polyunomi (Lakatos Ábel), POSITION Collective (Kertész Attila, Simonfalvi Bence), STUDIO NOMAD (Pásztor Bence, Tarcali Dávid, Pongor Soma)

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2376664589236014/