HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Magyar designerek a házban! - Újabb formatervezők alkotásai töltik meg júniustól a MaxCity áruház Hello Wood Kabinkáját!


Az őszi sikeres együttműködés után júniusban újabb hazai design alkotók munkáival rendezik be a MaxCity Hello Wood Kabinkák külső- és belső tereit. Míg tavaly a Magyar Divat & Design Ügynökség 360 Design Budapest kiállításán debütáló lakberendezési tárgyak egy szelekciója ékesítette a különleges kabinházakat, addig idén az Ügynökség design START és design SPEED mentorprogramokban résztvevő formatervezők kapnak lehetőséget a bemutatkozásra december 31-ig.

Az együttműködés méltán képviseli a MaxCity és az MDDÜ egyik legfontosabb célkitűzését, a magyar design népszerűsítését. Az kooperációt pedig a Hello Wood teszi egésszé, aki hazai vállalkozásként szintén a magyar kreatívipar magas minőségét képviseli, az általuk megálmodott kiállítási teret pedig a magyar tervezők termékei teszik igazán egyedivé.

A MaxCity területén többek között az MDDÜ 2022-es design START mentorprogramjának alkotói mutatkoznak be. A kiállított alkotások között megtalálható Botos Balázs Grip csészéje és Unhurt/Rocky vázája; az itthon. kerámia tányérjai, fedeles tárolója és ebonizált használati tárgyai; Kata Font Home Plan Black vállfája, valamint Polka Varieté fogas szettje; Norna abyss széke, SPlay íróasztala és Námi heverője; Sáfrán Anett Halle csészekészlete és Era vázája; továbbá a Vivoid márka Green Wall textil falburkolata.

Emellett az Ügynökség szintén 2022-es design SPEED mentorprogramjának résztvevői is bemutatják alkotásaikat. A látogatók olyan design remekekkel találkozhatnak, mint a Blum & Wolf Möbio Loop függőlámpája és Möbio Curve állólámpája, a Concrazy Terrazzo asztalai, a Forms Design Mix székei és asztala, a Madzag dog Mökki kutyaágya és párnája, a Sandart&Co Kft. Propeller lámpája, továbbá sarakele Tangens kanapéja, ülőkéje, Wally éjjeliszekrénye, Bruno íróasztala vagy a Cotangens székek. A kiállításon keresztül az Ügynökség mentoráltjai közvetlenül is szerezhetnek megrendeléseket egy szélesebb vásárlói körtől, amely hosszútávon is elősegítheti vállalkozásuk fejlesztését.

„Ügynökségünk mindig szívesen csatlakozik olyan kreatívipari kezdeményezésekhez, amelyek a hazai tehetséges alkotók munkáit hivatottak népszerűsíteni és támogatni. A Magyar designerek a házban 2.0 esemény több szempontból is nagy jelentőséggel bír. Egyrészt Magyarország egyik legnagyobb és legnívósabb lakberendezési áruházában kerül megrendezésre, amely elősegíti az MDDÜ egyik legfontosabb stratégiai célkitűzését, vagyis az értékesítésösztönzést és a magyar tervezők láthatóságának növelését. Másrészt olyan edukációs platformot is biztosít, amely lehetővé teszi, hogy a nagyközönség is felfedezze a magyar termékeket és tervezőket” – emelte ki Forintos- Szűcs Anita Magyar Divat & Design Ügynökség általános vezérigazgató-helyettese.

A Hello Wood évek óta foglalkozik kabinok tervezésével és építésével. Az alacsony energiafelhasználás és a környezettudatos kialakítás által ezek a kisházak új módját népszerűsítik a lakhatásnak. A személyre szabható Hello Wood kabinokban – például a MaxCityben kiállított Kabinkában – kevesebb, mint 30 négyzetméteren alakítható ki kényelmes és praktikus élettér. A minimalista, magas minőségű kabin falai között pedig remekül érvényesülnek a magyar tervezők izgalmas bútorai és tárgyai.

"Örömünkre szolgál, hogy az együttműködés keretében kortárs magyar tervezők figyelemre méltó tárgyaival rendezhetjük be a Kabinkát, és bemutathatjuk, milyen jól illenek a magyar design tárgyak a magyar designkabinba" – emelte ki Huszár András a Hello Wood ügyvezetője és társalapítója. Hozzátette: „A Kabinka megtervezésével olyan design terméket hoztak létre, amelyben mindenki megtalálhatja, amit keres, legyen az hangulatos hétvégi ház, csendes dolgozó- és vendégszoba a kert végében vagy különleges szálláshely.”

A kívül-belül személyre szabható kabinház teret enged a képzeletnek, és hogy a Kabinka élmény még átélhetőbb legyen, felépítettek egyet a MaxCityben. A megnyíló Magyar designerek a házban 2.0 című kiállítással pedig azt is megmutatják, hogyan találkozik az építészet a formatervezéssel, az esztétika a funkcionalitással, a lehetőségek a megvalósítással, és hogyan néz ki a Kabinka, amikor magyar tervezők bútorai és tárgyai teszik otthonossá.

„A MaxCity es a Hello Wood együttműködése közel két éve kezdődött, ezzel lehetőséget teremtve arra, hogy egy magyar építésziroda többszörösen díjazott kabinja bemutatkozzon a bevásárlóközpont egyik üzlethelyiségében. A MaxCity számára kiemelten fontos, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően láthatóságot biztosítson és segítse a forgalmazók és a tervezők közötti kapcsolatépítést. További célkitűzésük a hazai design nemzetközi szinten való erősítése, melyben érdemi szerepét a piac, illetve a fogyasztói igények formálásában, de még inkább az adott termékek valós piaci kontextusba helyezésében, illetve kereskedelmi szcénára segítésében látja” – mondta Kovács Zsófia, a MaxCity Center menedzsere.

***

A Magyar Divat & Design Ügynökségről

A Magyar Divat & Design Ügynökség azzal a céllal alakult meg 2018-ban, hogy előre meghatározott stratégiai pillérek mentén – szakmai koordináció, hazai termékek elérhetőségének és kereskedelmi lehetőségeinek javítása, oktatásfejlesztés, valamint gyártásfejlesztés – hatékony és strukturált támogatást nyújtson a divat és a design ágazat minden szereplője számára. A célkitűzések megvalósításának érdekében olyan hazai rendezvényeket valósítanak meg évről-évre, mint a régió központi divateseményének számító Budapest Central European Fashion Week vagy a nemzetközi díjakat nyert 360 Design Budapest kiállítás. Emellett olyan külföldi szakmai rendezvényeken biztosítanak megjelenési és bemutatkozási lehetőséget a magyar alkotók számára, mint a Milano Fashion Week vagy a Maison&Objet designvásár. Kiemelt feladataik közé tartozik a szakmai szervezetekkel való stratégiai együttműködés, az export növelése, továbbá mentorprogramjaik megvalósításával a hazai márkák szakmai fejlődésének támogatása.

A Hello Woodról

A Hello Wood többszörösen díjazott, nemzetközi építész és design stúdió. Projektjeiket az innováció, a társadalmi felelősségvállalás és a minőségi design iránti elkötelezettség hajtja. Elsősorban fából készülnek nagyléptékű épületeik, dizájnkabinjaik és egyéb munkáik, amelyek nem csupán funkcionálisak és művészi értékkel bírnak, hanem társadalmi üzenetet is közvetítenek. A stúdió kiemelt célja, hogy tudományos és művészeti eszközökkel közösséget építsen, és az építészetet a nagyközönség számára is érthetővé és szerethetővé tegye. Legyen szó kabinok, épületek vagy nagyobb léptékű helyszínek megépítéséről, a Hello Wood stúdió elkötelezett a magas minőség iránt, ezért a munkafolyamat minden fázisát kézben tartják - az ötlet megszületésétől a megvalósításig.

A MaxCityről

A MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpontként több, mint 15 éve képviseli Magyarországon, sőt lényegében Európa szinten is egyedülállóan a nemzetközi lakberendezési design márkákat. A házban található üzletek naprakészen a nemzetközi trendekben, számos termék esetében egyedüli forgalmazóként igyekeznek minél szélesebb palettáját elhozni a vásárlók számára legérdekesebb és legkeresettebb daraboknak. A MaxCity stratégiai irányként tekint az intézmény design-, kultúra- és képzőművészeti eseményeket befogadó kapacitására, véleményformáló szerepére. Egy olyan komplex szcéna, melyből egyszerre meríthet a designérzékeny közönség, a szakma képviselői, illetve több művészeti ág együttműködése révén mind alkotó, mind befogadó.