HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Meshlin Composites és Temesi Apol


Sound Wool termékcsalád

A SOUND WOOL termékcsalád a hazai és regionális gyapjú maradékokat éleszti újra saját technológia alkalmazásával. A nyersanyag-centrikus fejlesztés a gyapjú kedvező tulajdonságait helyezi középpontba és olyan funkció mentén fejleszt piacképes terméket, ahol a természetes adottságai a legjobban érvényesülnek. Az egyedi préseléssel előállított belsőépítészeti panelek kiváló zengéscsillapító hatású felületek, így megújuló alternatívát kínálnak a publikus terek akusztikai problémáinak megoldására

 

A gyártó: Meshlin Composites Zrt.

A 2014-ben alapított Meshlin Composites Zrt. (www.meshlin.com) létrehozásának fő célja egy olyan full biokompozit alapanyagú termékcsalád fejlesztése, gyártása, mely magában foglalja azt a környezetbarát technológiát, mely a kompozitok új generációját jelenti (biológiailag lebomló, komposztálható, reciklálható). A cég ma már közel 1800 m2-es gyártófelületen állítja elő bio- és hagyományos anyagokból felépített termékeit elsősorban a bútoripar, de bármely más iparág (járműipar, sportszergyártás, stb) számára.

A tervező: Temesi Apol

TEMESI APOL textiltervező művész, a MOME Doktori Iskolájának doktorjelöltje. Kutatási területe a helyreállító nyersanyag-centrikus tervezés. Tervezőként a természetes, megújuló nyersanyagokra, valamint a textilipar okozta mai kihívásokra fókuszál, munkáiban a regionális ipari gyapjú maradékok másodlagos életét járja körül. Innovatív anyagfejlesztésével, melyben gyapjú akusztikai paneleket fejleszt, 2018-ban a Climate-KIC Accelerator programban díjat és különdíjat nyert, 2019-ben Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjas volt, 2020-ban a Climate-KIC Retrofit nemzetközi klíma-innovációs versenyen nyert díjat.