HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Meshlin Composites Zrt. és Temesi Apol


A tervező: Temesi Apol

Temesi Apol a nemzetközi nyersanyagfejlesztési tendenciákat és a well-being standard törekvéseit tanulmányozva hangolta össze a belsőépítészet területén fontossá vált természetes alapanyagok és a megfelelő akusztikai terek kialakítását. Emellett az ipari maradékok másodlagos életét kutatva olyan strukturális felületalakító megoldásokat keres, amelyekben az anyagok eredeti és új kedvező tulajdonságai kiegészülnek a megmunkálás által. Így hozta létre a regionális gyapjú maradékból újraélesztett, természetes alapú alapanyagfejlesztésének eredményeként a RAWfiction akusztikai fali burkolatot, melyet a MOME doktori iskolájában végzett tanulmánya alapozott meg.

A gyártó: Meshlin Composites Zrt.

A 2014-ben alapított Meshlin Composites Zrt. létrehozásának fő célja egy olyan teljes biokompozit alapanyagú termékcsalád fejlesztése, gyártása, mely magában foglalja azt a környezetbarát technológiát, mely a kompozitok új generációját jelenti (biológiailag lebomló, komposztálható, reciklikálható). A Meshlin Composites felismerte a bioalapanyagok szükségszerűségét, mellyel kiváltható a karbon és üveg használata és biztosítható egy környezettudatos gondolkodásmód kialakítása. A Meshlin biokompozit üzletága elsősorban a belsőépítészetben és a bútoriparban, valamint a sportszergyártásban felhasznált anyagok felé szeretne nyitni.

A termék:

A Meshlin Composites Zrt. és Temesi Apol a SOUND WOOL akusztikai panel kialakításán dolgozott, amely termékcsalád a hazai és regionális gyapjú maradékokat éleszti újra saját technológia alkalmazásával. Az új technológia teljes mértékű újrahasznosítást tesz lehetővé, amely hatékonyabb gyártást eredményez. Az eljárás során korábban a textilipari gyapjúmaradékokat, míg ezúttal a ruhaipari hulladékokat hasznosítottak újra. A termék háromdimenziós felülete kifejezetten segíti az akusztikai adottságokat, továbbá az egyedi préseléssel előállított panelek kiváló zengéscsillapító hatásúak is.

A páros közös munkájáról további részletek itt elérhetőek: https://youtu.be/jHiwY-hhQck