HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Pályázati felhívás gyártók és designipari tervezők számára


A Magyar Divat & Design Ügynökség design LAB néven inkubációs programot indít a hazai gyártók és designipari kreatív szakemberek közötti együttműködések elősegítése érdekében, amellyel a gyártásfejlesztés stratégiai célkitűzése mellett enyhíti a világjárvány okozta gazdasági helyzet következményeit is. A gyártók és tervezők egy közösen átgondolt, részletesen kidolgozott pályázati anyaggal jelentkezhetnek, mellyel elsősorban bútor, lakáskiegészítő és textil termékek megvalósításához kapnak pénzügyi segítséget. 

A design LAB a gyártók professzionalizmusát és a tervezők kreativitást kapcsolja össze

A design LAB kialakítását egy szakértői kerekasztal-beszélgetés előzte meg, mely során az iparági képviselők kiemelték, hogy igény van olyan projektalapú kooperációkra, amelyekben a gyártók professzionalizmusa és a tervezők kreativitása versenyképes termékek formájában ölt testet. Az Ügynökség az ágazati visszajelzéseket figyelembe véve dolgozta ki design LAB nevű programját, melynek elsődleges céljaként a szektor szereplői közötti sikeres kollaborációk előmozdítását, továbbá a hazai gyártói háttér erősítését és korszerűsítését határozta meg. Mindezek mellett a program a gyártásfejlesztés versenyképességének növelésére és az ágazat exportjának ösztönzésére kíván hatással lenni.

Az eredetiség, a megvalósíthatóság és az exportképesség dönt

A pályamunkák kiértékelését az iparági szakemberekből álló Bírálóbizottság végzi az eredetiség és megvalósíthatóság, valamint az exportképesség szempontjait kiemelten figyelve. A zsűri tagjai többek között a szériagyártás teljesíthetőségét, a futamidő és költségtervezés megvalósíthatóságát, valamint a fenntarthatósági szempontokat vizsgálják meg, majd személyes konzultáció keretében is felteszik kérdéseiket. A legjobbnak ítélt pályázók szériaérett termékek véglegesítésére és legyártására fordíthatják a vissza nem térítendő támogatást.

Speed Dating

A kapcsolatteremtést az Ügynökség egy „Speed Dating” esemény megszervezésével is segíti, melyet a jelenlegi vírushelyzetre tekintettel az online térben valósít meg. A virtuális rendezvény keretében a gyártók és a designerek 15-20 perces webkamerás interjúk során ismerhetik meg egymást és mérhetik fel a lehetséges közös munkában rejlő potenciált. Az eseményt 2021.05.17-én rendezi meg az Ügynökség, melyre a designlab@hfda.hu e-mail címre küldött levélben tudnak a gyártók és tervezők előzetesen regisztrálni. Az online eseményen való részvétel regisztráció köteles.

 

A design LAB program pályázati kiírása az alábbi linkre kattintva érhető el.

A pályázat benyújtási határideje: 2021.06.13.

 

Pályázati mellékletek:

Pályázati adatlap

Átláthatósági nyilatkozat

Titoktartási nyilatkozat

Költség és ütemterv

De minimis nyilatkozat

Adatkezelési tájékoztató