HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

PDSIGN


Pataki Dávid fémműves formatervezőként végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen 2008-ban. Munkái tekintetében a Hollandiában eltöltött szemeszter – ahol lehetősége volt belekóstolni a bútortervezésbe – vízválasztónak számított, melynek hatására szakmai érdeklődése a nagyobb tárgyak, berendezések, terek irányába tolódott el. Diplomamunkája kapcsán kezdett el fénnyel, világítással foglalkozni, később Kozma Lajos ösztöndíjasként folytatta az ezirányú kísérletezést.

2010-ben saját tervező stúdiót alapított PDSIGN néven, ahol a legkülönfélébb bútorokat, lámpákat készítik, belsőépítészeti munkákon dolgoznak, elsősorban egyedi megrendelés alapján, szinte mindent saját kivitelezésben. Az egyedi darabok mellett “polcról levehető” termékek sorát igyekeznek kialakítani, ilyen a vas és tölgyfa anyagkombinációjú ROCK@ (rocket) bútorcsalád, a polipropilén fólia anyagú fullMOON lámpakollekció, valamint a színes festett élű tálaló-vágó deszkák és tálaló lapátok.

Őszinte tárgyakat alkotnak, valódi, időtálló anyagokból. Szeretik a régi anyagokat, tárgyakat - igyekeznek megmenteni, felhasználni őket, de mindenképpen inspirációt merítenek belőlük. Előszeretettel használnak kézműves technikákat, klasszikus megoldásokat. A tárgyakhoz való viszonyuk erőteljes és személyes, valamint lelkesítő azt látni, ha a termék új gazdájában is kialakul hasonló kötődés.

www.pdsign.hu/