HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Plydesign


A Plydesign egy feltörekvő magyar bútormárka, amely komoly ismeretekkel rendelkezik az idompréselt rétegeltlemez technológia területén és itthon, hazai alapanyagból állít elő szintén hazai designerek által tervezett minőségi bútorokat.

A cég 25 év gyártói tapasztalattal a háta mögött – olyan nyugat-európai és Skandináv márkák stabil beszállítójaként, mint a Vitra, vagy a Skandiform – döntött úgy, hogy saját bútor-modellek fejlesztésébe fog, fiatal, hazai tervezők bevonásával. A Kerékgyártó András tervezte „FLEET”, azaz „FLOTTA” névre keresztelt kollekció első darabja a „Design without borders” díjat elnyerő Flagship karfás szék volt, amely azonban nem csak a cég számára volt „első fecske”, hanem talán az egész magyar bútoripar újraélesztése szempontjából is. Az időközben dohányzó- és étkezőasztalokkal, bárszékekkel és egyéb székekkel kibővült kínálat a 2017-es Stockholmi bútorvásáron debütált a nemzetközi porondon.

A kollekció

A Plydesign modellekre jellemző idompréselt-rétegeltlemez technológia emberközeli, hajlított, lágy formákat tesz lehetővé a fa melegségének megtartásával. A Kerékgyártó András által megtervezett „FLEET” kollekció darabjait ugyanaz a magas minőség és szemléletmód jellemzi, mint amelyet a nyugat-európai nagy márkáknak gyártva már elsajátíthattunk. Elkötelezettek vagyunk a magyar bútor ügye és a fiatal tervezők felkarolása mellett, amelyet jól bizonyít az immár folyamatos együttműködés a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem bútortervező hallgatóival. Mindezek mellett nagyfokú rugalmasság, illetve a vásárlói igények messzemenő figyelembevétele jellemzi cégünket.