HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

sixay


A sixay furniture a mai kortárs magyar bútorcégek közül az egyetlen, mely világszínvonalon is komoly portfólióval, nemzetközi ismertséggel, európai díjakkal rendelkezik, ezért talán minden idők legsikeresebb magyar bútormárkája. Soha korábban egyetlen magyar bútorgyártónak nem sikerült világszerte ilyen magas presztízsű bútorokat szériában készítenie. Bútoraink kifejezetten az igényes, kevésbé ár-érzékeny, a magas minőséget és letisztult designt értékelő közönségnek készülnek. Termékeinket 99%-ban külföldön, főképp Németországban és Svájcban értékesítjük. Bútoraink kortalanok, máig rendszeresen értékesítjük a legkorábbi – 1996-ban tervezett - bútorainkat is. Formavilágukat a légies könnyedség, karcsúság, következetes, takarékos anyaghasználat ez emberi test igényeinek (ergonómia) maximális kielégítésére való törekvés jellemzi. Használóik szerint bútorainknak lelke van.

A sixay furniture rendszeres résztvevője a régió legjelentősebb nemzetközi kiállításainak, termékeit elsősorban Németországban és Svájcban értékesíti. Egy olyan igencsak telített piacon is versenyképes – sőt, eredményeit számos külföldi designdíj is igazolja –, ahol a designkultúra tradicionálisan része a mindennapoknak, és ahol a világszerte ismert márkák mellett rengeteg tehetséges fiatal és kreatív tervező dolgozik.

A brand versenyképességének kulcsa, sikereinek alapvető eleme a hozzáadott érték, maga a design. Egyedi karakterű és a versenytársaktól jól megkülönböztethető formavilágú termékek nélkül nem járhatott volna sikerrel a márkaépítés és az évtizedek óta zajló folyamatos fejlesztés. A Sixaynál a termékfejlesztés nem kampányszerű, hanem folyamatos tevékenység, amely a cég alapértékeinek megtartása mellett a vásárlói igényekre és a kereskedői visszajelzésekre támaszkodva zajlik.

Soha nem sikerült volna ilyen sikeres márkát Kelet-Európából elindítani, ha a bútorok formavilága nem lenne egyedi, összetéveszthetetlen és szerethető. Tömörfa bútorokat készítünk, természetes felületkezeléssel. Számunkra az ökológia és a fenntarthatóság sem csak marketingeszköz, hanem alapérték, a márka DNS-ének elválaszthatatlan eleme.

Mi nem gyártói oldalról indultunk, hanem tervezőként indult el márkánk, így természetes  alapértéknek számított az egyedi design. Kezdetektől fogva erre építettünk, nem közben alakult ki. Mindig is nagy hangsúlyt fektettem a designra és annak kommunikálására. Azt is érdemes itt elmondani, hogy fontos a design, de önmagában nem elég. Ahhoz, hogy érvényesülni tudtunk azon a piacon, melyet tudatosan választottunk magunknak szükség van még a nagyon magas minőségre, valamint rengeteget kellett tanulnunk a korrekt üzletvitelről is.

A következetes designmenedzsment az üzleti siker hajtóerejeként működő dinamikus folyamat, amely nélkül elképzelhetetlen egy hiteles márka felépítése. A design-szemlélet nem csak a termékeknél fontos, hanem a márka imázs kialakításánál, a kommunikációnkban, valamint, kiadványaink, weboldalunk készítésekor is ez lebeg a szemünk előtt, különben nem lennénk hiteles cég és márka. Ugyanez vezérel minket új telephelyünk kialakítása közben is, ahol a jövőben prototípusok és kisbútorok látvány gyártására alkalmas 200 m2-es korszerű műhely, 800 m2 raktárkapacitás, irodák és bemutatóterem épül majd. Legfőbb célunk, hogy a sixay furniture nemzetközi ismertségét és elismertségét növeljük.

Egyre többen fedeznek fel bennünket a világ tőlünk távol eső részein is, és nagyon jó érzés ezeket a megkereséseket, érdeklődéseket megválaszolni (cégeseket és magánszemélyekét egyaránt). A hatása talán abban mérhető, hogy nem csupán érdeklődnek, hanem rendelnek is tőlünk. Jó érzés elégedett külföldi partnereket kiszolgálni.

Természetesen rengeteg olyan cég van, akik a számunkra is követendő úton sokkal előrébb járnak, mint mi. Rengeteg klassz bútormárka létezik, így ezen a szűkebb területen is számtalan példaképünk van. Munkánkból adódóan mi is látjuk, hogy ők mit és hogyan csinálnak, milyen ötleteik vannak, igyekszünk tanulni is tőlük. De soha nem másoljuk őket, próbáljuk a saját utunkat járni, a saját ötleteinkre építeni, csak így lehetünk egyediek, másak, különlegesek és szerethetőek.

sixay.com