HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Speed Dating online találkozó designipari gyártók és tervezők számára


A Magyar Divat & Design Ügynökség 2022-ben immáron harmadik alkalommal indítja el a design LAB inkubációs programját, mely a hazai gyártók és formatervezők közötti együttműködések elősegítését célozza. A programra a gyártók és kreatív szakemberek közösen beadott pályázattal jelentkezhetnek, melyhez elengedhetetlen a megfelelő szakmai partner megtalálása. Az együttműködések kialakításához az Ügynökség online formában rendezi meg Speed Dating elnevezésű online kapcsolatépítő eseményét, melyre a gyártók meghosszabbítással 04.05-ig, a tervezők meghosszabbítva 04.19. éjfélig jelentkezhetnek.

A Magyar Divat & Design Ügynökség 2021-ben második alkalommal valósította meg design LAB inkubációs programot, melynek célja a szektor szereplői közötti sikeres kollaborációk előmozdítása, valamint a hazai gyártói háttér erősítése és korszerűsítése volt. A programot megelőző Speed Dating kapcsolatépítő rendezvényen 18 gyártó és 24 tervező vett részt, akik összesen 86 online megbeszélés keretében mérték fel az együttműködésükben rejlő potenciált. Az egyeztetések meghozták a várt eredményeket: a résztvevők felének már a meeting után határozott elképzelése volt arról, kivel kívánnak kollaborálni.

Azoknak, akik még keresik a kollaborációs partnerüket, a Speed Dating online esemény nyújt segítséget az új kapcsolatok kialakításában. A 2022.04.27/28-ei rendezvény során a gyártók és tervezők webkamerás meetingek keretében egyeztethetnek egymással az együttműködési lehetőségekről. A résztvevők akár már az esemény végén megtalálhatják azt a vállalkozást, akivel közösen pályáznának.

Mivel kell készülniük a Speed Dating résztvevőknek?

A hatékony egyeztetések érdekében az eseményre javasolt előre felkészülnie mindkét félnek: a portfólió és referencia munkák prezentálására külön-külön 6-8 percben lesz lehetőség. A 15-20 perces megbeszélésbe érdemes minél több szempontot ismertetni az elképzeléstől kezdve, a célokon és preferenciákon át egészen odáig, hogy milyen feltételekkel és termékspecifikációkkal képzelik el a lehetséges együttműködésüket.

Jelentkezés a Speed Dating eseményre

A részvétel regisztrációköteles, amely a regisztrációs adatlap, valamint az adatkezelési és titoktartási nyilatkozat aláírásával és elektronikus megküldésével lép érvénybe. A Magyar Divat & Design Ügynökség a designlab@hfda.hu email címre várja a regisztrációs anyagokat. A gyártóknak meghosszabbítva 04.05-ig van lehetőségük leadni a jelentkezésüket, ezt követően a tervezők meghosszabbítva 04.19. éjfélig választhatják ki, hogy a regisztrált gyártók közül kivel szeretnének beszélgetést folytatni.

 Felkészülési segédlet a hatékony egyeztetésekhez

A Felkészülési segédlet olyan témákat ismertet, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a tárgyalások végén a felek átlássák a kollaborációhoz szükséges részleteket. Az összefoglaló nemcsak a megvalósításhoz szükséges részletekre tér ki, hanem a pályázatírást illető alapvető tényezőkre is. A beszélgetések során a résztvevőknek érdemes olyan kérdéseket is érinteniük, mint az üzleti terv, az ütemterv, a pénzügyi terv, vagy a projektben betöltendő szerepek. A Felkészülési segédlet itt érhető el.

Mellékletek:

Regisztrációs adatlap gyártók számára

Regisztrációs adatlap tervezők számára

Adatkezelési tájékoztató

Titoktartási nyilatkozat