HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Tomcsányi


A díjnyertes divattervező, Tomcsányi Dóri 2012-ben, Budapesten alapította saját tulajdonú, kortárs női ruha márkáját. Az első kollekciót Dóri diplomakollekciója adta. Azóta a TOMCSANYI évi két kollekciót készít (őszi-téli és tavaszi-nyári), melyeket a Central European Fashion Weeken mutat be 2015-től.

A független márka egyszerre letisztult és nőies sziluettjeiről, valamint jellegzetes, saját tervezésű printjeiről ismert, melyek mindig a Keleti Blokkhoz köthető, kedves gyerekkori emlékekből táplálkoznak. A szezonális kollekciók mellett a TOMCSANYI egy állandó szobanövényes printelt kollekcióval is rendelkezik, ami a legkeresettebb ruhadarabjait: ingeket, ruhákat és overálokat tartalmazza. Továbbá Dóri szívesen dolgozik együtt más alkotókkal, márkákkal; a TOMCSANYI már többször jelentkezett kis szériás, változatos tárgyakat tartalmazó kollekciókkal, amelyek együttműködésekből születtek.

A tervezési folyamat legelső lépésétől az utolsó gomb felvarrásáig minden a márka budapesti székhelyén történik. Ennek köszönhetően nem csak a termékek rendkívül magas minősége és az életre szóló garancia biztosított, hanem a dolgozók méltányos munkakörülményei és juttatásai is. A márka a fenntarthatóság melletti elkötelezettség jegyében törekszik a túltermelés megelőzésére, ezért a gyártás általában a megrendelés érkezése után kezdődik.

A TOMCSANYI szeretné megtartani lokális termelését és a működése más területein is fenntarthatóbb megoldások bevezetésére törekszik. Jelenleg a kínált terméktípusok választékának növelésén dolgozik. A márka további fontos célja, hogy a magyar piacon való elérhetőségét is növelje a nemzetközi jelenléte mellett.

www.tomcsanyi.eu