HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Vecsei Millinery


Mindig is érdekeltek a művészetek, különböző tárgyak és kiegészítők készítése. Érettségit követően művészettörténet szakot végeztem Bécsben, az Universität Wien-en.

Már majdnem egy évtizede csöppentem a kalapok világába Budapesten. Egy hagyományos kalapszalonban szerettem bele ebbe az évszázados múltra visszatekintő mesterségbe és itt sajátítottam el a szakma alapjait és a tradicionális technikákat. A belvárosi kis kalapszalont a világhírű Philip Treacy londoni stúdiója váltotta. A szakma ikonja mellett dolgozva több olyan kollekció és egyedi megrendelés létrehozásában is részt vettem, amelyeket később hírességek vagy a királyi család tagjai viseltek.

Minidg nagy vágyam volt egy saját műhely, hogy az ötleteimnek és terveimnek teret adhassak. Így 2016-ban Budapesten nyitottam meg saját stúdiómat, amely egyedi kalapokra és fejdíszekre specializálódik. Minden egyes kalap és fejdísz kézzel, a legjobb minőségű különleges anyagok és tollak felhasználásával készül.

Az elmúlt három évben rengeteg csodálatos megrendelőnek készíthettem kalapokat és fejdíszeket. A legtöbb esetben egyedi megrendelésre készülnek a kalapok a minta kollekció alapján. Azonban a MARGOT-ban elérhető sok általam készített kiegészítő készletről is.

Számomra nagyon fontos, hogy kollaboráljak tervezőkkel, mert a kalapok és fejdíszek nagyszerű kiegészítők, melyeket nagyszerű outfitekkel lehet igzán jól megmutatni. Büszkeséggel tölt el, hogy a kezdetek óta megmutathatom alkotásaimat Sármán Nóri kifutóján, dolgozhattam együtt Sentiment Couture-ral, Daubner Annával, valamint, hogy egyre több nemzetközileg is elismert tervezőtől kapok megbízást, mint Nanushka és Zsigmond Dóra.