HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

design LAB


A Magyar Divat & Design Ügynökség design LAB néven indított inkubációs program a gyártók professzionalizmusát és a tervezők kreativitását egyedülállóan kapcsolja össze. A gyártók és tervezők egy közösen átgondolt, részletesen kidolgozott pályázati anyaggal jelentkezhetnek, mellyel olyan elsősorban bútor, lakáskiegészítő és textil termékek megvalósításához kapnak pénzügyi segítséget, melyek sorozatgyártásra alkalmasak. A program kialakításánál az MDDÜ a francia VIA (Valorisation de l'Innovation dans l'Ameublement), French Design Incubator programját vette alapul, valamint a francia designintézet szakmai partnerként a pályamunkák szakmai értékelésében is részt vesz.

A design LAB program elsődleges céljaként a szektor szereplői közötti sikeres kollaborációk előmozdítását, továbbá a hazai gyártói háttér erősítését és korszerűsítését határozta meg. Mindezek mellett a program a gyártásfejlesztés versenyképesség-növelésére és az ágazat export önsztönzésére kíván hatással lenni, amia magyar gyártói kapacitások kihasználását és növelését, külföldi kitettség csökkentését, továbbá a magyar tervezők piacra lépését is támogatja.

Youtube:

design LAB - online meeting

A második design LAB pályázat részletei

A második design LAB program iránt érdeklődő gyártók és formatervezők közösen jelentkezhetnek 2021.04.12. és 2021.06.13 között pályázati anyagukkal az MDDÜ hivatalos weboldalán közétett információk mentén.  

Az online Speed Dating eseményt 2021.05.17-én rendezi meg az Ügynökség, melyre a designlab@hfda.hu e-mail címre küldött levélben tudnak a gyártók és tervezők előzetesen regisztrálni.

A Speed Dating eseményre való jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

Felkészülési segédlet

Regisztrációs adatlap gyártóknak

Regisztrációs adatlap tervezőknek

Adatkezelési Tájékoztató

Titoktartási nyilatkozat

 

A design LAB programra való pályázati kiírás pontos részletei itt érhetőek el.

Pályázati mellékletek:

Pályázati adatlap

Átláthatósági nyilatkozat

Titoktartási nyilatkozat

Költség és ütemterv

De minimis nyilatkozat

Adatkezelési tájékoztató

Útmutató