HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

EXPO 2020 Divat


A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) a Dubaji Világkiállítás keretében egy olyan hét megszervezését tűzte ki célul, amely a kreativitást ünnepli és az innovációt ösztönzi. Az Expo 2020 Magyarország által megvalósított programok között kapnak helyet az Ügynökség divat- és design eseményei, melyeken a hazai divatipart és annak kiemelkedő tehetségeit ismerhetik meg a világ minden tájáról érkező látogatók.

A novemberi rendezvényeken keresztül előbb egy vacsora keretében, majd a Budapest Select Fashion Show kifutóin mutatkoznak be a magyar divattervezők – ABODI, Elysian, Kata Szegedi, Katti Zoób, Maison Marquise, MERO és Sentiments – a divat- és designipari szakemberek, a sajtó, a forgalmazók, illetve a jelenlévő influencerek előtt. A kollektív fashion show célja, hogy a divatmárkák egyedi alkotásaikkal különleges módon ismertessék meg Magyarország hagyományait és kultúráját a látogatókkal.

Ezt követően pedig a divatipar mélyebb betekintése érdekében november 10-én az MDDÜ egy kerekasztal-beszélgetésre invitálja az érdeklődőket, ahol különböző országok kreatív ágazatainak női vezetői osztják meg személyes gondolataikat és tapasztalataikat a sikerhez vezető útról. A résztvevők név szerint Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója; Camille Boyer, az Austrian Fashion Association társalapítója; és Daria Marusyk, az ukrán divathét kommunikációs és fenntarthatósági vezetője, akik Dobos Emese, divatújságíróval beszélgetnek.