HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

HFDA design START mentorprogram tehetséges formatervezőknek


A design START mentorprogram kialakítása során a Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA) kiemelten fontosnak tartotta mind a hazai iparági szereplők, mind a szakma bevonását, ezáltal egy olyan egyénre szabott képzési program kialakítását, mely az induló designerek és a régóta a szakmában működő tervezők számára is hosszútávú fejlődési lehetőséget biztosít. Az ügynökség, három lépcsős programot alakított ki, mely 6 modulból álló workshop- és előadás-sorozatot, hazai gyárnál teljesített gyakornoki programot és külföldi szakmai utat kínál a formatervezőknek.

A programban résztvevő designerek – a 4MS design, az UPLUX, Fű Borbála, a Fülöp Fruzsina Design, a Paper Up!, Bárány Anna és a PDSIGN – olyan tehetségek, akik a mentorprogram elvégzése után képesek lesznek hazai és nemzetközi szinten is elismert márkákká válni.

Egyéni igényekhez igazított elméleti alapok szakemberektől

A mentorprogram első lépéseként, a 2019. március és június között lezajlott workshopok fókuszában olyan témák álltak, melyek elengedhetetlenek az adott márka fejlődéséhez, mint például az üzleti tervezés, a finanszírozás, a kommunikáció alapjai, a marketing és digitális technológia, a márkaépítés és a designkommunikáció, valamint jogi témakörök. A formatervezők visszajelzései a workshopokkal kapcsolatban egyöntetűen pozitívak – a mentorok és a szaktekintélyek értékes tudásanyagot osztottak meg a designerekkel, ezzel is új perspektívát megnyitva többek között vállalkozás- és termékfejlesztésükkel kapcsolatban, hosszútávú, innovatív és stabil üzleti tervezést megalapozva.