HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

design LAB


A Magyar Divat & Design Ügynökség design LAB néven indított inkubációs programja a gyártók professzionalizmusát és a tervezők kreativitását egyedülálló módon kapcsolja össze. A gyártók és tervezők egy közösen átgondolt, részletesen kidolgozott pályázati anyaggal jelentkezhetnek, mellyel sorozatgyártható bútorok, lakáskiegészítők és textiltermékek megvalósításához kapnak pénzügyi segítséget. A program kialakításánál az MDDÜ a francia VIA (Valorisation de l'Innovation dans l'Ameublement), French Design Incubator programját vette alapul, valamint a francia designintézet szakmai partnerként a pályamunkák szakmai értékelésében is részt vesz.

A design LAB program elsődleges céljaként a szektor szereplői közötti sikeres kollaborációk előmozdítását, továbbá a hazai gyártói háttér erősítését és korszerűsítését határozta meg. Mindezek mellett a program a gyártásfejlesztés versenyképesség-növelésére és az ágazat export ösztönzésére kíván hatással lenni, ami a magyar gyártói kapacitások kihasználását és növelését, a külföldi kitettség csökkentését, továbbá a magyar tervezők piacra lépését is támogatja.

2023-ban a programhoz Rossana Orlandi, a nemzetközi szinten elismert kurátor és galerista, kurátorként csatlakozik. A program így design LAB curated by Rossana Orlandi címmel került meghirdetésre.  

 

A 2022-es design LAB résztvevői:

Art Innova Kft. & Dr. Vasváry-Nádor Norbert – APPACK eszközmegosztó bútorzat

Multifelt Factory Kft. & Budai Márton – KILIM tapintható lámpacsalád

Concrazy Kft. & Kele Sára – Repeta betontárgy kollekció

Kárpitos Partner Group Bt. & Hevesi Annabella – PEACH Easy Chair

Faktum Bútor Kft. & Horváth Máté – Shape bútorcsalád

Gránit és Márvány Kft. & Bessenyei Bettina – Shango Outdoor Cooking kültéri konyha

 

Aktuális pályázatok

Jelenleg nincs megjeleníthető pályázat

Képgaléria

További cikkek

program image
Egy héten át láthatóak a Milan Design Week-en a magyar alkotók munkái
program image
Ragyogó sikerekről számoltak be az első Talents Mentorprogram résztvevői
program image
Személyre szabott programokkal segíti a magyar vállalkozásokat a Gyártó Mentorprogram