HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Elkezdődött a design START mentorprogram


A Magyar Divat & Design Ügynökség design divíziója stabil, hatékony és hosszútávú mentoring programot dolgozott ki, mely szakmai segítséget nyújt a tehetséges magyar designereknek. Horizontális egyeztetéseket, szakmai párbeszédet, valamint hazai és nemzetközi bevált gyakorlatok gyűjtését követően alakította ki a divízió a design START elnevezésű, többlépcsős mentorprogramot.

A mentorprogram három pilléren alapszik: előadássorozat, szakmai gyakorlat hazai gyárakban és nemzetközi szakmai túrák. Az előadássorozat célja az üzletfejlesztéshez elengedhetetlen tudás átadása a designereknek, melyet személyre szabott formában kapnak meg, valamint prominens mentorok segítségével tudják feldolgozni és gyakorlatban alkalmazni az elhangzott értékes információkat.

A második pillér az előadássorozatot követő szakmai gyakorlat július és augusztus során, amikor az ügynökség összeköti a mentoráltakat olyan elismert brandekkel és gyártókkal, ahol részben a gyakorlatban is kipróbálhatják az elsajátított tudást, illetve a termékelőállítás folyamatai mögé láthatnak.

A harmadik pillér a külföldi tanulmányutak szervezése, amelyek során a mentoráltak nemzetközi design nagyhatalmaknál szerezhetnek értékes tapasztalatot és tudást nagy presztízsű kiállítások és gyárak látogatása által.

A design START fontos állomása továbbá a szeptemberi S/ALON Budapest 2019 lakástrend kiállítás, ahol a mentoráltak az előadássorozatnak és szakmai gyakorlatnak köszönhetően magabiztosan és kiforrott üzleti látásmóddal prezentálhatják termékeiket és tehetségüket designérzékeny közönségnek.

A programban résztvevő mentorok - Halasi Rita Mária (designszakértő, tanácsadó, kurátor), Dr. Cosovan Attila Róbert (Ferenczy-díjas tervezőművész, a Budapest Corvinus Egyetem professzora és társalapítója a coandco.cc kreatív műhelynek), Balogh Elenonóra (Ferenczy Noémi-díjas üvegművész, designer, restaurátor, műemléki restaurátor szakértő), Wilheim Gábor (Kanizsa Trend Kft. ügyvezető igazgató, Magyar Bútor és Faipari Szövetség elnöke), Timár Gigi (tudásmenedzsment vezető, BGE Budapest Lab), Szabó Barnabás (közgazdász, befektetési szakember), Hoffmann Petra (designteoretikus, Stilblog és Stilshop alapítója) – szakmai tapasztalatának köszönhetően pontosan látják a márkák erősségeit és fejlesztendő területeit.

A programban résztvevő designerek: