HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Hogyan erősítsd a designmárkádat itthon és külföldön?


A Magyar Divat & Design Ügynökség átjárható mentorprogramokkal támogatja a hazai feltörekvő, illetve piacérett formatervezők munkáját. Az elmúlt három évben a design START tizenhét, míg a design SPEED tizenhat márka fejlődéséhez járult hozzá. 2021-ben tíz tehetség vett részt a többhónapos mentorprogramok egyikén, amelyek a hazai piacon való megerősödéshez és a nemzetközi piacok meghódításához nyújtottak szakmai támogatást. Idén januárban újra elindul a jelentkezés a mentorprogramokra, amely egyedülálló fejlődési lehetőséget biztosít a márkák számára.

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) hatékony, hosszútávú és átjárható mentorprogramokat dolgozott ki annak érdekében, hogy minél átfogóbb segítséget tudjon nyújtani a magyar divat- és designipari márkák kiteljesedéséhez.  Hamarosan kezdetét veszi az újabb képzéssorozat, ezért azok számára, akik eddig halogatták a jelentkezést, vagy csak szeretnének szintet lépni, jó hír, hogy ismét pályázatot írt ki az MDDÜ az immáron negyedik alkalommal induló design START és design SPEED mentorprogramokra.

Rövid összefoglalóval segítünk, mi mindent tartogat a két képzés:

A design START mentorprogram célja, a feltörekvő vállalkozások szakmai és üzleti sikereinek előmozdítása, valamint hazai stabilitásuk megteremtése. 2021-ben öt márka – Esstre, KOMOK, marta edocs, OBAI concrete és Vandor Studio – vett részt a három szakaszból álló képzésen. Először egy hat modulos workshop-sorozat keretében bővíthették tudásukat a mentoráltak olyan témákban, mint üzleti tervezés, finanszírozási lehetőségek, design- és márkakommunikáció vagy digitális marketing. Ezt követően minden formatervező az általa választott hazai gyártónál teljesítette kéthetes szakmai gyakorlatát, amely minden esetben kiemelkedő inspirációs forrásnak bizonyult. Zárásként egy háromnapos párizsi study tour várt az alkotókra, ahol többek között olyan helyekre látogattak el, mint a Maison&Objet designvásár, a VIA kiállítótér, a Dissidi műhely, a Maison Dada – Ellia Art Gallery, az India Mahdavi Showroom vagy a Philippe Hurel Showroom.

Az olasz Istituto Europeo di Designnal (IED) közösen indított design SPEED mentorprogram stabil, akár a külföldi piacon való megjelenésre is érett, magyar formatervezőket céloz meg, akik elkötelezettek cégük további fejlesztése érdekében. A 2021-ben harmadik alkalommal elindított képzés szintén öt márka – HANNABI, IO, LumoConcept, Magnelit és Project BRUT – számára nyújtott egyedülálló szakmai támogatást. A nyolc hónapos képzés során a mentoráltak öt modulos előadássorozaton és számos egyéni konzultáción vettek részt. Többek között olyan gyakorlati tapasztalattal rendelkező, világhírű szakemberek segítették fejlődésüket, mint Jacopo Bargellini, Alberto Bottalico vagy Giovanni Ottonello. A program utolsó lépéseként november végén Milánóba utazott az öt tehetséges hazai designmárka. A study tour keretében olyan híres concept üzletekbe és showroomokba is ellátogattak, mint az Archiproducts Milano, a Baxter vagy a Rossana Orlandi Gallery. Végül pedig személyesen prezentálhatták márkakoncepcióikat és alkotásaikat, illetve terveiket az MDDÜ és az IED képviselői előtt.

Az MDDÜ által indított design START és design SPEED mentorprogramokra való felvételhez különböző feltételek érvényesek. A megfelelő képzés kiválasztásához a lenti táblázat nyújt segítséget. Az induló mentorprogramok frissített tematikájú workshop és előadássorozattal, új szakemberekkel, a feltörekvő márkák esetében személyes mentorokkal, kibővített study tourral és extra showroom látogatásokkal jönnek a képzések, hogy újabb tehetséges alkotókat kísérjenek a siker felé vezető úton.

Legyél te is tagja a design START és design SPEED közösségnek, jelentkezz most!

 

További kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségen: design.mentorprogram@hfda.hu

A design START jelentkezés részletes leírása: ITT

design START jelentkezési mellékletek: ITT

design START adatkezelési tájékoztató: ITT

 

A design SPEED jelentkezés részletes leírása: ITT

design SPEED jelentkezési mellékletek: ITT

design SPEED adatkezelési tájékoztató: ITT