HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Huszonnégy kortárs designmárka mutatkozik be a 360 Design Budapest látogatóinak


Idén ősszel most először nyitja meg kapuit a 360 Design Budapest kiállítása, melyet a Magyar Divat & Design Ügynökség valósít meg a Budapest Design Week szakmai partnereként. Az esemény október 8. és 10. között húsz kortárs magyar designmárka tárgyait tárja a látogatók elé a Budapest belvárosában kialakított műteremben, melynek online tárlata négy regionális tervező munkáival is kiegészül. A világszínvonalú formatervezők bemutatkozása mellett vezetett tárlatvezetések, designerek alkotásaival berendezett enteriőrök, egy designtörténeti kiállítás és online kerekasztal-beszélgetések is várják az érdeklődőket.

Október 8. és 10. között a magyar formatervezők kreativitása tölti meg élettel az Aulich utca 4-6. szám alatt kialakított kiállítótermet, amely a Magyar Divat & Design Ügynökség 360 Design Budapest nevű programsorozatának ad majd helyet. A Budapest Design Week részeként megvalósuló rendezvény izgalmas kiállításon keresztül szemlélteti a formatervezés mindennapokban betöltött szerepét. A látogatók különleges bútorokat, egyedi étkészleteket, lámpákat, textiltermékeket és egyéb használati tárgyakat fedezhetnek fel, valamint ötleteket meríthetnek saját otthonuk berendezéséhez a helyszínen kialakított enteriőrökön keresztül. A kiállított termékekről digitális, gömbpanorámás felvételek is készülnek, hogy azok földrajzi távolságtól függetlenül mindenki számára elérhetőek legyenek weboldalon keresztül is.

Az érdeklődők húsz világszínvonalú hazai formatervező munkásságába nyerhetnek betekintést, akik nyílt jelentkezés útján kerültek be a kiállítók közé. A Magyar Divat & Design Ügynökség 11 termékkategóriában várt jelentkezőket az egyedi bútoroktól kezdve a különleges háztartási kerámiákon át a betontermékekig. A formatervezők kiválasztásáért felelős szakmai zsűri kifejezetten olyan designtermékeket keresett, melyek nemcsak eredetiek, de tökéletesen visszaadják az esemény célját is, vagyis bemutatják a magyar design különlegességét.  A szakértők döntésének értelmében a látogatók Adamlamp, Codolagni, Error n’more, Hannabi, Kele Sára, KOMONKA, Lakatos Ábel, LumoConcept, Miklósi Ádám, Oleant, Paper Up, Planbureau, Plydesign, Position Collective, RAWfiction, Regős Anna, Sixay, Socowoo, Studio Nomad, és Ungár Fanni termékein keresztül nyerhetnek betekintést a formatervezés bámulatos világába.

Hazánk designereinek bemutatkozása mellett, egy igazi „időutazás” vár az érdeklődőkre, hiszen sor kerül egy designtörténeti kiállításra is, melyen megelevenednek az elmúlt évtizedek kiemelkedő alkotásai. A szervezők egy igazi design-túrára invitálják a résztvevőket a tárlatvezetések által, melyek során Bonta Gáspár, nemzetközileg is elismert tervező szemüvegén keresztül ismerhetik meg a felvonultatott alkotásokat. A látogatók továbbá választ kaphatnak a design legizgalmasabb kérdéseire, hiszen a helyszínen meghallgathatóak lesznek a design DIALOG kifejezetten a Budapest Design Week-re készített kerekasztal-beszélgetései is.

A szervezők az egészségügyi óvintézkedéseket figyelembe véve a magyar tervezők biztonságos bemutatására törekednek. A kiállítóteret folyamatosan fertőtlenítik, kézfertőtlenítőket helyeznek el és a beléptetés során egyszerre 50 főnél nagyobb létszámú közönséget nem engednek be. Mindemellett maszkokat biztosítanak a látogatóknak, akik egy COVID-nyilatkozat kitöltésével vállalják az egészségügyi szabályok betartását. A programra előzetes regisztráció szükséges, mely a következő linken tehető meg: https://360dbp.hu/

A kiállítás nyitvatartása:

2020. október 8. 16:00 - 18:00
2020. október 9. 10:00 - 18:00
2020. október 10. 10:00-18:00

A design iránt nyitott közönség október 8-10 között tekintheti meg a 360 Design Budapest offline kiállítását Budapesten, az Aulich utca 4-6 szám alatt lévő kiállítóteremben.

A programot az aktuális hivatalos információk szerint alakítja az Ügynökség és a vírushelyzetre való tekintettel a változás jogát fenntartja.