HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Tizenhat designipari gyártó várja a design LAB iránt érdeklődő tervezőket a Speed Dating online meetingen


A Magyar Divat & Design Ügynökség a design LAB inkubációs programmal kívánja előmozdítani a gyártók és tervezők közötti sikeres együttműködéseket, akik egy közös pályázattal indulhatnak a támogatási összeg elnyeréséért. A kapcsolatteremtést az Ügynökség egy online „Speed Dating” esemény megszervezésével is segíti, melynek keretében a gyártók és a designerek 15-20 perces webkamerás interjúk során ismerhetik meg egymást és mérhetik fel a közös munkában rejlő potenciált. Az online meegingre már tizenhat gyártó jelentkezett, közülük választhatják ki a tervezők, hogy kivel kívánnak egyeztetni. A rapid tárgyalások sikeressége érdekében az MDDÜ Felkészülési segédletet állított össze a legfontosabb témakörökről, melyeket érdemes érinteni az egyeztetések során.

A design LAB inkubációs program támogatási keretére a tervezők és a gyártók közösen pályázhatnak, elsősorban bútor, lakáskiegészítő és textil termékek megvalósításához, melynek részletei ebben a cikkben olvashatók. A projekt a gyártók professzionalizmusát és a tervezők kreativitását kapcsolja össze új együttműködések keretében, melyhez elengedhetetlen a megfelelő partnerek egymásra találása. Az Ügynökség ezért június 10-én, Speed Dating néven online eseményt szervez, mely során egyszerre több gyártó és tervező egyeztethet egymással az együttműködési lehetőségekről külön-külön webkamerás interjúkon keresztül. A virtuális meeting célja, hogy a résztvevők akár már az esemény végén megtalálják azt a személyt, akivel kooperálni szeretnének.

Mivel kell készülniük a Speed Dating résztvevőknek?

A hatékony egyeztetések érdekében az eseményre érdemes előre felkészülnie mindkét félnek: a portfólió és referencia munkák prezentálására külön-külön 6-8 percben lesz lehetőség. A 15-20 perces megbeszélésbe érdemes minél több szempontot ismertetni az elképzeléstől kezdve, a célokon preferenciákon át egészen odáig, hogy milyen feltételekkel és termékspecifikációkkal képzelik el a lehetséges együttműködésüket. Az eredményes meetingek érdekében az Ügynökség egy Felkészülési segédletet állított össze az érdeklődőknek, mely részletezi az előzetes felkészüléshez szükséges szempontokat.

Tizenhat gyártó közül választhatnak a tervezők

A részvétel regisztráció köteles, amely a regisztrációs adatlap, valamint az adatkezelési és titoktartási nyilatkozat aláírásával és elektronikus megküldésével lép érvénybe. A Magyar Divat & Design Ügynökség a designlab@hfda.hu email címre várja a regisztrációs anyagokat. A gyártóknak május 25-ig volt alkalmuk leadni a jelentkezésüket, ezt követően a tervezők június 2-ig választhatják ki, hogy a regisztrált gyártók közül kivel szeretnének beszélgetést folytatni.

A Speed Datingre regisztrált gyártók:

  

Felkészülési segédlet a hatékony egyeztetésekhez

A Felkészülési segédlet olyan témákat ismertet, melyek átbeszélése a partneri kapcsolatok kialakulásához fontos és hozzájárul ahhoz, hogy a tárgyalások végén átlássák a felek a kollaborációhoz szükséges valamennyi részletet. Az összefoglaló nemcsak a megvalósításhoz szükséges részletekre tér ki, hanem a pályázatírást illető alapvető tényezőkre is. A beszélgetések során a résztvevőknek érdemes olyan kérdéseket is értinteniük, mint az üzleti terv, az ütemterv, a pénzügyi terv, vagy a projektben betöltendő szerepek és felelősségi körök, melyet a dokumentum is végig vesz. A Felkészülési segédlet ide kattintva tölthető le.

Mellékletek: